Mahkemeye hakarete 4 gün hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2010 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Trabzon'da bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak 2 sanığın yargılandığı davada, duruşma düzenini bozan ve mahkeme heyetine ?konuşmayın lan? diyen kişiye 4 gün hapis cezası verildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Erkan Aşık hazır bulundu. Tutuksuz sanık Kenan Günaydın'ın gelmediği duruşmaya, müdahil sıfatındaki bazı sanık ve öldürülen Ferdi Günaydın'ın yakınlarının yanı sıra tanıklar katıldı.

Duruşmanın başlangıcında, mübaşir, duruşma düzenini sağlamaya çalışırken Ferdi Günaydın'ın yakını olan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Rahman Günaydın'ı (21) salondan çıkarmak istedi. Günaydın, çıkmak istememesi üzerine, mahkeme heyetince uyarıldı. Bu sırada mahkeme heyetine ?konuşmayın lan? dediği belirtilen Günaydın, heyetin talimatıyla mübaşir tarafından çağrılan polislerce yakalandı.

Aynı mahkemece kimlik tespitinin yapılmasının ardından salondan çıkmaya direndiği ve duruşma düzenini bozduğu iddiasıyla ifadesi alınan Günaydın'ın ?Konuşmayın lan dediğimin farkında değilim? dediği belirtildi.

Mahkeme heyeti, Rahman Günaydın'a, salondan çıkmamak için direndiği ve duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle 4 gün hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Günaydın, cezasının infazı için polisler tarafından götürüldüğü cumhuriyet savcılığınca cezaevine gönderildi.

Heyet, Erkan Aşık'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, alkollü içecek satılan restoranda çıkan, Erkan Aşık ile Kenan Günaydın'ın da katıldığı iddia edilen kavgada Ferdi Günaydın bıçaklanarak öldürülmüş, Aşık ve Günaydın hakkında dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber