İnternet sitesi kurdular, gireni soydular

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Nisan 2010 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kurdukları www.kredikartıborcuode.com adlı site üzerinden vurgun yapan 13 kişilik şebeke çökertildi

Savaş AKIN / VATAN STİHBARAT

Şebeke üyeleri hesaplardan 500 bin TL çekti vurgunun boyutu ise 3 milyon TL

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, artan internet bankacılığı ve kredi kartı dolandırıcılığı üzerine harekete geçti. 8 ay süren takibin ardından Önceki gün Bakırköy, Esenler, Zeytinburnu, Bağcılar, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Şişli, Beşiktaş, Esenyurt, Küçükçekmece ve Şanlıurfa'da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Virüslü vurgun

Baskında emekli bir başkomiser ve 58 yaşındaki Z.K isimli kadının da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Sorgulama sonucunda şebekenin vatandaşları iki yöntemle dolandırıldığı belirlendi. Birinci yöntemde kredi kartı borcunu ödemek için kurdukları siteye giren kişilerin kişisel bilgileri ve kart bilgileri kaydedildi. Ardından alınan kredi kartı bilgileri kullanılıp vatandaşların hesapları boşaltıldı. İkinci yöntemde ise örgüt üyeleri bilgisayarlara virüs ve trojan gibi zararlı yazılımlar göndererek internet bankacılığı kullanan ancak güvenliği olmayan kişilerin bilgileri, müşteri numarası ve şifrelerini çaldı. Zanlılar, müşterilerin bankaya bildirdiği irtibat telefon numarasını öğrendikten sonra sahte kimliklerle çalıntı müracatı bulunarak yeni sim kartı aldı. Son olarak sahte belgelerle yeni hesaplar açan şebeke üyeleri, ele geçirilen hesaptaki mevduatları bu hesaplara aktardı. Banka yapılan işlemlerin gerçek kişi tarafından yapılıp yapılmadığını teyit etmek istediğinde gerçek kişi yerine, farkında olmadan bilgileri değiştiren örgüt üyelerine ulaştı. Elebaşılığını şu an cezaevinde bulunan T.Ş. isimli kişinin yaptığı şebekenin para çekme işinin ise dikkat çekmemesi için 58 yaşındaki Z.K. adındakiz kadına yaptırdığı ortaya çıktı. Bu iş karşılığında kadına komisyon verildiği öğrenildi.

Şebekenin bugüne kadar hepaslardan 500 bin TL çektiğinin anlaşıldığı ancak vurgunun boyutunun 3 milyon TL olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber