SSK soruşturmasında iki tutuklama kararı

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK fahiş fiyattan ilaç alındığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen ve mahkemece serbest bırakılan 5 kişiden 2'si hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş'un, SSK Kurum Başkan Vekili Sait Ersoy, SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan, SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir ile eski SSK Başkan Vekili Nazmi Güleyüpoğlu ve eski SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Canpolat'ın önceki gün nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmasına yaptığı itirazı değerlendirdi.

İnceleme sonucu, "bilirkişi raporunda, Orhan Canpolat ve Hülya Özdemir'in ihaleye fesat karıştırdıkları, görevi kötüye kullandıkları ve Roche firmasından ilaçların alınmasında sorumlulukları bulunduğunun belirtilmesi" dikkate alan Mahkeme, Orhan Canpolat ve Hülya Özdemir hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı. Yapılan incelemede, Ersoy, Karahan ve Güleyüpoğlu'nun serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itiraz reddedildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber