Okula Müdür atandı, ardından milletvekili danışmanı oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de okullara ?tepeden inme' müdür atamasına velileri tepki gösteriyor. Hacı Şakir Eczacıbaşı İlköğretim Okulu'nda Bakan oluruyla atanan, ancak tek bir gün bile görev yapmadan ?milletvekili danışmanı' olarak TBMM'ye geçici görevle giden Mehmet Abdullah Aksoy'un yerine okulu vekil müdürlerin yönetmesine isyan eden veliler, ?Kadrolu müdür ortada yok, vekilin biri gidip diğeri geliyor. Bu durumda eğitim olumsuz etkilenmez de ne olur?? diye yakındı.

Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde kendisine yetki tanıyan 76'ncı maddeye dayanarak yaptığı atamalar yargıdan tek tek dönmeye başladı. Bu yöntemle atanan müdürler, yargı kararıyla eski görevlerine döndürülürken, aynı şekilde yapılan bir atama velilerin tepkisine neden oldu. 1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak mesleğe başlayan Mehmet Abdullah Aksoy, 2005/2006 öğretim yılında Peker Mahallesi İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısı oldu. Aksoy, Mayıs 2009'da ise dönemin Bakanı Hüseyin Çelik tarafından, Hacı Şakir Eczacıbaşı İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandı. Ancak Aksoy bir gün bile görev yapmadı. Ertesi gün ?Milletvekili danışmanı' olarak TBMM'ne görevlendirildi. Hiç müdürlük yapmadan okuldan ayrılan Aksoy'un yerine, atamadan önce müdürlüğe vekalet eden müdür yardımcısı Seyit Ali Özçiftçi getirildi. Ancak Özçiftçi müdürlük sınavına girdi, başarılı oldu ve tayini çıktı. Özçiftçi yeni okulunda görevine başlarken, müdürlük koltuğu bir kez daha boşaldı, yerine müdür yardımcısı Yasemin Esaslı görevlendirildi.

?EĞİTİME ZARAR VERİYOR'

Okul yönetimlerinin ?asil' ya da ?vekil' olmasının eğitim öğretim işlerini zarar verdiğini savunan veliler, ?kalıcı bir müdüre ne zaman kavuşacağız? diyerek şöyle yakındı: ?Müdür olarak atanan Mehmet Abdullah Aksoy, okulumuza gelmeden önce de milletvekili danışmanlığı yapmış. Müdür atanınca bir şey değişmedi, danışmanlık oluru yenilenip gitti. Bildiğimiz kadarıyla hemşehrisi AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir'in danışmanı. Bu görevde olmasının kimseye bir zararı yok, yasal. Ama asıl görevinde olmaması bizi ilgilendiriyor. Okulumuzun müdür kadrosunu işgal ediyor. Ne zaman döneceği, müdürlük yapacağı bilinmiyor. Dolayısıyla okulumuz vekaleten yönetiliyor, biri geliyor, diğeri gidiyor. Şimdi bu atamalara ilişkin davalar açılıyor. Bu atama iptal edilirse bakalım ne olacak? Biz çocuklarımızı düşünüyoruz ve bu duruma çok üzülüyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber