İsimsiz dilekçe üzerine öğretim görevlisine ?irtica' soruşturması açıldı

Haber Giriş : 17 Şubat 2005 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Üniversitesi'nde bazı öğrenciler, üniversite ile ilişkisi bulunan 3 kişi hakkında rektörlüğe dilekçe yazarak ?irticacı' ihbarında bulundu.

28 Şubat sürecini hatırlatan bir üslupla kaleme alındığı belirlenen dilekçenin bilgi için de YÖK, Genelkurmay, MGK ve Cumhurbaşkanlığı'na da gönderilmiş havası verilerek üniversite yönetimi etki altına alınmaya çalışıldı. İsimsiz ve tarihsiz dilekçeyi hemen işleme koyan Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, öğretim üyeliği imtihanını kazanan Tunay Alkan, Mersin Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Fatih Özdemir ve bilgisayar teknisyeni Erol Gülmez hakkında soruşturma başlattı. Hakkındaki soruşturma gerekçe gösterilerek Alkan 2001 yılında kazandığı imtihana rağmen aradan 4 sene geçmesine rağmen öğretim görevliliğine atanmadı. İsimsiz dilekçelerden sonra haklarında soruşturma açılan Özdemir ve Gülmez'e herhangi bir ceza verilmediği, ancak iki personel üzerinde ciddi baskılar olduğu ileri sürüldü. Mersin Üniversitesi Rektörü Uğur Oral, isimsiz dilekçe üzerine başlattıkları soruşturmayı doğruladı. Kendilerine isimsiz olarak gelen bütün dilekçeleri işleme koymadıklarını söyleyen Oral, işin ciddiyetine göre hareket ettiklerini savundu. İsimsiz dilekçede Özdemir ve Gülmez hakkında ciddi iddiaların yer aldığını belirten Oral, soruşturmayı da bu sebeple başlattıklarını söyledi. Rektör Oral, Tunay Alkan'ı ise soruşturma sebebiyle değil, personel ihtiyacını üniversite içerisinden karşıladıkları için göreve başlatmadıklarını bildirdi.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderilen isimsiz, imzasız ve tarihsiz dilekçede; öğretim görevlisi sınavını kazanan Tunay Alkan, Mersin Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Fatih Özdemir ve bilgisayar teknisyeni Erol Gülmez hakkında gerici ve irticacı olduklarına yönelik iddialar yer alıyor. ?Muhterem büyüğüm, saygıdeğer rektörümüz' diye başlayan; altında bilgi için YÖK, Genelkurmay, Milli Güvenlik Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı yazan dilekçe ile harekete geçen Mersin Üniversitesi Rektörü Uğur Oral, 11 Ocak 2002'de Mersin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esat Yılgör'den olayın incelenmesini istedi. Rektörün yazılı talimatı üzerine harekete geçen Prof. Yılgör, 18 Ocak 2002'de Prof. Dr. Selim İnan ve Prof. Dr. Mustafa Tefek'i kendisinin başkanı olduğu komisyona soruşturmacı olarak atadı. Soruşturma sebebiyle Mersin Üniversitesi'nin açtığı öğretim görevlisi imtihanını kazanan öğretmen Tunay Alkan göreve başlatılmadı. Sınavı 2001'de kazanmasına rağmen üniversiteye giremeyen Alkan, kendisi hakkında uydurma ihbar mektubu ile soruşturma açıldığını belirterek şunları söyledi: ?Güya öğrenciler tarafından yazıldığı iddia edilen ihbar mektubu sadece üst düzeydeki kamu görevlilerinin kullandığı formatla yazılmış. Bu belgeyi sadece üniversitedeki görevliler hazırlayabilir. Ayrıca isimsiz, imzasız ve tarihsiz böyle bir belgeyi işleme koydukları için ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağım.?

Tunay Alkan, imzasız mektubun hakkındaki ilk sahte evrak olmadığını da savundu. Daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen bir sahte evrak konusunda üniversite ve o zamanki Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Alkan, yaşananların bir bilim kurumu olması gereken üniversiteye yakışmadığını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber