Gül: Konumum tartışmalara müsait değil

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2010 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa tartışmaları ve CHP'nin önerisiyle ilgili sorular üzerine, "Cumhurbaşkanı olarak konumum, bu tip tartışmalara girmeye müsait değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Umman'a gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Gül, Türkiye'nin bütün körfez ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye özen gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Körfez işbirliği teşkilatının 5 üyesinden birisi de Umman'dır. Ziyaretim sırasında ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak. Ticaretimiz düşük ama hızlı şekilde artmaktadır. Kısa süre içinde bunun 1 milyar dolara çıkağını tahmin ediyorum. Müteahhitlik, altyapı, enerji, turizm ve savunma sanayi alanlarında somut işbirliği imkanlar var. Türkiye'nin büyük firmaları, Umman'daki önemli projelere verdiği tekliflerin toplamı 5 milyar dolar civarında ve ihale süreci devam ediyor. Savunma sanayinde de çok önemli bir işbirliği imkanımız var. Ziyaretimizin başarılı geçeceğini ümit ediyorum" dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, anayasa değişikliği ve CHP'nin önerisiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanı olarak konumum, bu tip tartışmalara girmeye müsait değil. Ben şu anda takip ediyorum. Konumumun gereğini yapmaya devam edeceğim. Bunlar siyasetin çabalarıdır. Bunları hep beraber izleyeceğiz. Ben siyasetçi değilim. Siyasi hayatımız maalesef çok sert tartışmalarla geçiyor. Bunları takip ediyoruz. Zaman zaman çağrılarda bulunuyorum. Bazen sözle birbirimizi daha fazla incitebiliyoruz. Bu konulara dikkat etmeliyiz. Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Birbirimizi kırmadan ve yeri geldiğinde konuşabildiğimizi gösterecek bir anlayış içinde hareket etmeliyiz" diye konuştu.

TUNCER CENGİZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber