Kürtçe çöp konteynırına soruşturma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2010 14:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, üzerinde Viranşehir Belediyesi anlamına gelen ?Şaredariya Weranşer' yazılı çöp konteynırları yaptıran BDP'li Viranşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlatıldı.

İlçe Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, çöp konteynırlarının üzerine yazılan yazılar ile ilgili belediyenin karar alıp almadığı ve konteynırların kim tarafından, nerede yazıldığı soruldu. Soruşturmaya tepki gösteren Viranşehir Belediye Başkanvekili BDP'li Mehmet Burun, ?Çok dilli belediyecilik yapıyoruz. Uygulamamızdan dolayı kutlama beklerken, soruşturma geçiriyoruz? dedi.

BDP'li Belediye Başkanı Leyla Güven'in PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) operasyonu kapsamında tutuklanmasının ardından Viranşehir Belediyesi yönetimi, yenilenen seçim kanunu ile Kürtçe propagandanın serbest olacağının açıklanmasıyla harekete geçti. Cadde ve sokaklara yerleştirilmek üzere Gaziantep'te yaptırılan 150 çöp konteynırına Viranşehir Belediyesi anlamına gelen ?Şaredariya Weranşer' yazdırmıştı.

Kürtçe yazılı çöp konteynırlarının ilçenin cadde ve sokaklarına yerleştiren Viranşehir Belediyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Viranşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda, ?Yapılan bir soruşturmaya esas olmak üzere belediyenize ait ve üzerinde Şaredariya Weranşar yazılı çöp konteynırlarının üzerindeki yazılar ile ilgili belediye başkanlığınızın bu konuda almış olduğu bir karar olup olmadığı, alınmış bir karar yoksa bu yazıların nerede ve kim tarafından yazdırıldığı ve talimatın kim tarafından verildiğinin tarafımıza bildirilmesini istiyoruz? denildi.

KUTLAMA BEKLİYORDUK

Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, söz konusu soruşturma ile ilgili belediyelerinin bütün demokratik belediyeler gibi halkın isteği ve beklentileri çerçevesinde hizmetlerini yürütme amacı güttüğünü söyledi. Çok dilli belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Burun, ?Önceki çalışmalarda da Kürtçe ve Arapça hizmetler veren belediyemize çeşitli soruşturmalar ve davalar açıldı. Başbakan'ın Kürtçe konuşma ve yazma konusunda herhangi bir sorunun ve yasağın olmadığı yönünde demeç verdiği bir süreçte, belediyemizin yazdığı yazıların soruşturmalık olması son derece düşündürücüdür. Biz başlattığımız uygulamadan dolayı kutlama beklerken, soruşturma geçiriyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber