MEB'den, 'Müfettişler de bir yıl sonra gitti' haberine yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2010 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatan Gazetesi'nin ?Müfettişler de bir yıl sonra gitti? başlığı ile okuyucularına duyurduğu ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan, yanlış bir kurgu ile oluşturulan haberle ilgili aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Söz konusu haberde, Siirt İli'nden basına ilk yansıyan ?nitelikli cinsel istismar' olayı ile ilgili konuyu araştırmak üzere Bakanlığımızın geç hareket ettiği ve müfettişleri bir yıl sonra Siirt'e gönderdiği iddia edilmektedir. Siirt Merkez Gazi İlköğretim Okulu'nda çalışan rehber öğretmenimizin gayretleriyle 13.04.2010 tarihinde ortaya çıkan bu cinsel istismar olayının ardından okul müdür yardımcısı F.K hakkında ilköğretim müfettişleri tarafından aynı gün (13.04.2010) hemen bir disiplin soruşturması açılmış ve söz konusu kişi görevden uzaklaştırılmıştır. F.K hakkındaki Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma da devam etmektedir. Ayrıca, bununla yetinilmemiş Sayın Bakanımızın talimatıyla bir ekip kurulmuş, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ile biri kadın olmak üzere iki Bakanlık müfettişi konuyla ilgili görevlendirilmiştir.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde 15 Nisan 2009'da okul dışında meydana gelen elim vakanın ortaya çıkmasının ardından ise Bakanlık makamının 29 Nisan 2009 tarihli 3970 sayılı olurları ile Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca iki Bakanlık Müfettişi görevlendirilmiş, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin idari açıdan olaya tesir edebilecek düzeyde bir kusur, kasıt veya ihmallerinin olup olmadığı disiplin yönünden soruşturulmuştur. İhmali bulunan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları hakkında disiplin ve idari yönden çeşitli cezalar uygulanmış ve okul müdür vekili ile iki yardımcısı görevden alınmıştır. Olayın adli boyutu ise, Siirt ? Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülmektedir. Bu konu hakkındaki tüm detaylar da 26.04.2010 tarihinde bizzat Sayın Bakanımız tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.

Bakanlığımızı zan altında bırakacak bu tür haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirmemesi adına basına saygı ile duyurulur.28.04.2010

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber