Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Mayıs 2010 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Iğdır, Ağrı ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), doğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların öğle saatlerinden sonra Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Iğdır, Ağrı ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Genellikle parçalı, doğu kesimleri çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu (Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay) akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Genellikle parçalı, doğu kesimleri çok bulutlu, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çewvreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber