Sarıyer Müftüsü tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mayıs 2010 20:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Sarıyer Müftüsü A.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sarıyer Müftüsü A.D., polisin usulsüz fatura düzenleme ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında umre dönüşü gözaltına alındı. 100 bin TL'lik harcamaya ilişkin soruşturmada A.D. ile birlikte emekli imam, muhasebeci, müftü vekili olduğu ileri sürülen 4 kişi daha gözaltına alındı. A.D., bugün Sarıyer Adliyesi'ne çıkarıldı.

Çıkarıldığı mahkemece sorgulanan A.D., tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi. A.D., polis aracına bindirilirken, yakınları, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.


Sarıyer Müftülüğü'nde usulsüz fatura kesildiği ihbarını değerlendiren polis, Sarıyer Müftüsü Dr. Ahmet Duran'ın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi göz altına aldı. Duran, Umre dönüşü havaalanında gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Sarıyer Müftülüğü'ne yapılan yardımların, fatura düzenlenerek zimmete geçirildiği ihbarı üzerine harekete geçen polis soruşturma başlattı. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Emekli İmam Adem Uyumaz , Muhasebeci Osman Özsoy, Müftü Vekili Hüsnü Şener, Kartal Müftülüğünde görevli Turgut Kota ve Personel Şefi Mustafa Somuncu'yu dün gözaltına aldı.

Sarıyer Müftüsü Dr. Ahmet Duran ise Umre' de olduğu için gözaltına alınamadı. Duran, Umre dönüşü bugün Atatürk Havalimanı'nda gözaltına aldı. İddiaya göre yaklaşık 100 bin TL'lik bir dolandırıcılık olduğunu tespit eden polis şüphelileri Sarıyer Adliyesi"ne gönderdi. Emekli imam Adem Uyumaz tutuklanırken 5 kişi de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

CİHAN - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber