Karakola taciz ateşi: 1 asker yaralı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MARDİN'in Dargeçit İlçesi, Kuşluca Köyü Jandarma Karakolu'na, bugün akşam saatlerinde, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla bir saldırı düzenlendi.

Dargeçit Kuşluca Köyü Jandarma Karakolu'na akşam saat 19.00 sıralarında kalabalık bir terörist gurubu tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 1 asker ayağından karakolda bulunan askerlerin de karşılık vermesi üzerine şiddetli bir çatışma yaşandı.

Teröristler kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışırken, bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Teröristleri etkisiz hale getirmek için helikopterlerin de desteğiyle başlatılan operasyon sürdürüyor.

Mardin Vali Vekili Yavuz Selim Süzer, bir grup teröristin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu bir askerin ayağından yaralandığını söyledi. Süzer, ilçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Kuşluca Karakolu'na teröristlerin ilk ateşiyle birlikte nöbet kulübelerinde bulunan askerlerin karşılık verdiğini şiddetli çatışmanın yaşandığını söyledi. Süzer, yaralı askerin önce Dargeçit Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapıldıktan sonra helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber