Yıkılma tehlikesi olan sağlık ocağında hizmet veriyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2010 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da 450 Evler Sağlık Ocağı yıkılma tehlikesi bulunan binada hizmet veriyor.

Günde ortalama 80 hastanın muayene olduğu, 11 kişilik personelin çalıştığı sağlık ocağı, 1996 yılından bu yana hizmet veriyor. Duvar ve kolonları çatlayan, zemini kısım kısım çöken binadaki tahribatın 4-5 yıl önce başladığı, özellikle son 4-5 ayda arttığı bildirildi.

Yıkılma tehlikesine rağmen hizmet vermeye çalışan sağlık ocağına giren vatandaşlar, çatlakları, çökük zemini ve patlayan kolonu görünce tedirgin oluyor.

450 Evler Mahalle Muhtarı Ramazan Ayçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocağın hizmet verdiği binanın zamanla yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, binanın hem çalışanlar hem de vatandaşlar için tehlikeli olduğunu söyledi.

Ocağın başka bir yere nakledilmesini istediklerini anlatan Ayçiçek, şöyle dedi:

''Sağlık ocağına girerken tedirgin oluyoruz. Neden yapılmıyor diye mahalleli bana kızıyor. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz. Hafif şiddette bir sarsıntı olsa bile anında yıkılır. Binada çökmeler olmuş, kolonu patlamış, duvarları çatlamış. Gözle görünür şekilde tahribat meydana gelmiş.''

İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat da, sağlık ocağının hizmet verdiği binanın hibe olarak verildiğini, kendi yaptıkları bina olmadığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerinin bina hakkında yıkım kararı verdiğini ifade eden Kubat, ''Ocak için yeni bir yer bulundu. Kiralama işlemleri başladı. En kısa sürede kiralanan yere taşınacak. Yer değiştirme yapılacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber