Devlet, sosyal güvenlik sistemine katkıda bulunacak.

Haber Giriş : 22 Şubat 2005 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, devletin sosyal güvenlik sistemine tanımlanmış bir prim katkısı vermesi konusunda ilgili bakanlıklar arasında konsensüs sağlandığını belirterek, konunun gelecek günlerde açıklanacağını söyledi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Hilton Oteli'nde, "Sosyal Güvenlik Yasa Tasarılarının Değerlendirilmesi" konulu seminerde konuşan Başesgioğlu, "sipariş edilmiş bir sosyal güvenlik modelini gerçekleştirmek gibi bir iddialarının olmadığını", Avrupa sosyal modeline uygun, çağdaş, ayakları yere basan bir sosyal güvenlik sistemini hayata geçirmek istediklerini söyledi. Türkiye'de mevcut sosyal güvenlik sisteminin sıkıntılara yeterince cevap veremediğini belirten Başesgioğlu, sistemin, nüfusun tamamını kapsamadığına dikkat çekti.

Sosyal güvenlik reformuna kendilerini zorlayan tek nedenin sosyal güvenlik kurumlarının finansman açıkları olmadığını vurgulayan Başesgioğlu, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir sosyal güvenlik sisteminin kendi kendine yetmediğini ifade etti.

Devletin, sosyal güvenlik sistemine 3. taraf olarak tanımlanmış bir prim katkısı vermesi gerektiğine inandıklarını belirten Başesgioğlu, "Bu, hem sosyal devlet ilkesi hem de işçi ve işveren tarafların yükünün çekilmesi açısından doğru olacaktır. Bu katkı konusunda ilgili bakanlıklarla konsensüs sağlandı, gelecek günlerde açıklayacağız" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber