200 polis 'Quest' saadet zinciri için çalışmış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da düzenlenen 'Quest' saadet zincirine yönelik operasyonda, 200 polisin de sistem için çalıştığı ortaya çıktı. 'Quest' şirketi adına açtıkları ofislerde, işsiz gençleri 'Ayda 15 bin dolar kazanırsın' diye kandırıp dolandırdıkları iddiasıyla 3'ü kadın 54 kişi gözaltına alınmıştı. Şebekeyi İranlı Mohammet K.'nin yönettiği, Çin'den getirilen eşyaların, üyelik bahanesiyle 570 ila bin 700 dolar arasında satıldığı tespit edildi. Şebeke 2 yıl içinde 16 bin ürünü Türkiye'ye getirmiş. Parası olmayan kişiler sisteme dahil olmak için kredi bile kullanmış ancak ödeyemeyince icra kıskacına düşmüş.

'SAVCI BİLE VAR' DEMİŞLER

Mali Şube ekipleri, araştırma sırasında büyük bir şok da yaşadı. Atatürk Havalimanı ve Çevik Kuvvet'te görevli yaklaşık 200 polisin zincir içerisinde olduğu belirlendi. Polislerin ikna toplantılarına katılıp yeni üyeler kazandırdığı tespit edildi. Tebligat yapılan 200 polis, 'şüpheli' olarak ifade verecek. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, zincirdeki polis sayısının artabileceğini söyledi. Organizasyonu yönetenlerin, ikna toplantılarında katılımcılara, 'Hakim, savcı ve polisler de üye. Herhangi bir sakıncası yok' dediği ortaya çıktı.

BAKANLIK UYARMIŞ

Sanayİ ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin Quest.net organizasyonu ile ilgili rapor hazırladığı ortaya çıktı. Raporda, Türkiye'de Quest.net adında bir şirket bulunmadığı, şirketin tüketici yasasına da aykırı faaliyet yürüttüğü belirtildi. Hazırlanan rapor Mali Şube'nin gerçekleştirdiği operasyon dosyasına dahil edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber