Kayıp çocuk ilanları bile, e-devlet sisteminde yayımlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

e-devlet, çocukları kayıp olan ailelere de umut olacak

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlemleri kolaylaştırmak amacıyla 18 Aralık 2008 tarihinde hizmete sunulan 'e-devlet kapısı'nın içeriği genişliyor.

Çok kısa bir süre sonra e-devlet, çocukları kaybolan ailelerin umut kapısı olacak. Türkiye Bilişim Derneği'nce düzenlenen 12. Kamu Bilişim Platformu Forumu dolayısıyla Antalya'da bulunan Türksat Genel Müdürü Ahmet Kaplan, e-devlette verilen hizmetleri çeşitlendireceklerini açıkladı. Kayıp çocuklarla ilgili çalışmanın Çocuk Esirgeme Kurumu ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğünü belirten Kaplan, "Kayıp çocukların ilanları görülebilecek. Kayıp çocuğa herhangi bir yerde rastlayanlar, tek tıkla bu bilgiyi hemen Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarına giriyor, bilgi Çocuk Esirgeme Kurumu ile de eşleşiyor ve çocuğun yerinin tespit edilmesi daha kolay hale gelebiliyor." dedi.

Milletvekillerinden internet üzerinden randevu alma ve araç muayene randevu sistemine kadar çok sayıda kolaylık sağlayacaklarını anlatan Kaplan'ın verdiği bilgiye göre birkaç ay içerisinde yapılması planlanan çalışmalar şunlar: "Bilgi teknolojileriyle e-posta sorgulama hizmeti ve Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nün ticari araçlarla ilgili hizmetleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün belediyelerle paylaştığı formların entegrasyonu, yurtdışındaki vatandaşlara konsolosluklar üzerinden şifre verilmesi, Kredi Yurtlar Kurumu'nun kredi başvuru ve sorgulanması, elektronik veya mobil imzayla adres değişikliği, askerlik sevk yerlerinin askerlere bildirilmesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber