Erzurum Ağır Ceza, dosyayı Yargıtay'a göndermedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oya ARMUTÇU

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın özel kurye ile gönderilmesini istediği, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklu olduğu ?Ergenekon terör örgütü üyeliği? dava dosyasını, İstanbul'dan sonra bu kez de Diyarbakır'a yolladı.

Mahkemeden dün Yargıtay'a faksla gönderilen yazıda, ?Erzurum-Ergenekon? davası ile İstanbul'daki ?İrtica ile Mücadele Eylem Planı dosyasının? birleştirme kararına, müşteki Ahmet Demir'in avukatınca itiraz edildiği ve itirazın incelenmek üzere nöbetçi özel yetkili Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği bildirildi. Yargıtay'ın 14 Mayıs tarihli duruşmada, dosyayı özel kuryeyle ikinci kez istemesinden üç gün sonra 17 Mayıs'ta, Erzurum'a yapılan itirazın üzerine dosyanın Diyarbakır'a gönderilmesi de dikkat çekti. Erzurum'daki Cihaner'in tutuklu yargılandığı Ergenekon iddianamesinde, müşteki olan bir Ahmet Demir bulunuyor. Erzurum 2. Mahkemesi Başkanı'nın imzasıyla Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne gönderilen 25 Mayıs tarihli yazının sonuç bölümünde özetle şöyle denildi: ?...müşteki Ahmet Demir vekili avukat Muhammet Hatip Dursun'un 17 Mayıs 2010 tarihli dilekçesi ile 10 Mayıs 2010 tarihli birleştirme kararına itiraz etmişlerdir. Mahkememizin 2010/108 esas sayılı dosyası 25 Mayıs 2010 tarihinde itirazları incelemeye yetkili nöbetçi Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği bilgilerinize arz olunur.?

Islak imza Yargıtay'da

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise Kurmay Albay Dursun Çiçek'in sanığı olduğu ?İrtica ile mücadele eylem planı? dava dosyasını Yargıtay'a gönderdi. Bu konudaki yazı da Yargıtay'a dün fakslandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ise Daire'nin, Erzurum ve İstanbul'a özel kurye gönderilerek, duruşma gününden önce dosyaların getirtilmesi talebini, ?Böyle bir uygulama yok? diye geri çevirdiği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber