Akademisyenlerden işten çıkarmalara tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli üniversitelerde görev yapan 169 akademisyen, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki işten çıkarmalara deklarasyonla tepki gösterdi.

Alınan bilgiye göre, ?Bilgi Üniversitesi Yönetimini Emekçilerin Haklarına ve Emeğe Saygıya Davet Ediyoruz? başlıklı deklarasyonda, ?üniversitede yürütülen sendikalaşma faaliyeti karşısında üniversite yönetiminin takındığı tutumun, birincil görevi evrensel değerleri savunmak ve yüceltmek olan üniversite kurumunun özüne aykırı olduğu? belirtildi.

Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

?Bilgi Üniversitesi yönetimine emeğin evrensel bir değer olduğunu, emeğiyle geçinenlerin haklarını savunmak için örgütlenmelerinin ise yasalar tarafından koruma altına alınmış bir hak olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Bu çerçevede DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikasına üye olduktan sonra işten çıkartılan Kadir Karabulak, Bülent Karaçeper ve Rıza Karaçeper'in görevlerine iade edilmesini, Bilgi Üniversitesi yönetiminin sendikalı işçilere ve sendikal faaliyete yönelik baskı, engelleme, tehdit vb. olumsuz davranışlarına son vermesini talep ediyor ve Bilgi Üniversitesi yönetimini şu ana kadar takındığı tavır nedeniyle protesto ediyoruz.?

Deklarasyonu imzalayan akademisyenler arasında Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Gülay Toksöz bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber