Quest.net sistemiyle 20 milyon lira toplanmış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 14:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bakanlığınca, Cumhuriyet Başsavcılığına, yetkilileri hakkında ''nitelikli dolandırıcılık'' yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan Quest.Net International Limited firmasının 20 bine yakın kişiyi milyonlarca liralık bir mağduriyete uğrattığını belirterek, ''Bu insanlardan 570 dolar ile 2500 dolar arasında para alınmış. Baktığınız zaman bu vesileyle 20 milyon liradan fazla da para toplanmış oluyor'' dedi.

Ergün, Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Rainer Brüderle ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Quest.Net uygulamasında da insanları ikna etmek için bu sistemden yararlananlar arasında hakimler, savcılar, polisler, avukatların yer aldığına ilişkin bir reklam kampanyası da yürütüldüğünü ve bu duruma Bakanlık olarak müdahale ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Bakan Ergün, şöyle devam etti:

''Eminim bu konuda savcılık gereken şeyi yapacaktır ve geçmişte bu tür mağduriyetler meydana getirenler, bu tür uygulamalar yapanlar, insanları bu yolla zengin olacakları ilhamını vererek aldatanlar gereken cezayı alacaklardır. Ama burada bir uyarıyı da bu tür konulara kişilerin rağbet etmemesi gerektiğini söyleyerek yapmamız lazım. Böyle bir zenginlik yolu yok.''

Toplanan paraların geri kazanılmasının bu kişilerin yargılanması süreciyle söz konusu olabileceğini belirten Engün, ''Kaldı ki o paraları, kaynağını, nereye kadar götürüldüğünü bulmak da diğer birimlerin koordinasyonunda sürdürülebilecek bir mesele'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber