TBMM Başkanı'ndan Baykal'a jest

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Şahin, CHP Genel Başkanlığından istifa ederek ?Sade milletvekili? olan Baykal'a oda jesti yaptı. Baykal, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yanındaki odaya taşınacak.

CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ederek ?Sade milletvekili? olan Deniz Baykal'ın ?Oda sorunu? TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in jesti ile çözüldü. Şahin'in Başkanlık Divanı üyelerinin bulunduğu bölümdeki müşavirlerini başka bir yere aldıracak ve bu oda da Baykal'a verilecek. Baykal, TBMM Başkanvekili CHP'li Güldal Mumcu'ya da komşu olacak.

Baykal'ın Meclis'teki Genel Başkanlık makam odasına Kemal Kılıçdaroğlu taşındı. Kılıçdaroğlu, konuklarını kabul edeceği makam odasının arka bölümünde bulunan diğer iç odanın duvarında asılı duran Baykal'ın gençlik fotoğrafını ise aynen muhafaza etti.

BAŞKAN'IN JESTİ

Odasız kalan Baykal'a önce diğer milletvekilleri gibi halkla ilişkiler binasında B Blok Zemin Kat 6'ncı bankoda bir yer bulundu. Ancak TBMM Başkanı Şahin, ?Baykal eski bir parti lideri olarak daha geniş bir odaya yerleşmeli? dedi. Bunun üzerine Baykal'a, Başkanlık Divanı üyelerinin bulunduğu kattaki Şahin'in danışman ve müşavirlerinin bulunduğu odanın tahsisi kararlaştırıldı.

Baykal, Meclis'te E Blok olarak bilinen ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin olduğu koridorda, CHP'li Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yanındaki odaya yerleşecek. Baykal'ın sekreteri de burada görev yapacak. BU odayı daha önce TBMM eski Başkanvekili CHP'li Yılmaz Ateş de kullanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber