Bıçak parasını niye aldığını bilmiyor

Haber Giriş : 24 Şubat 2005 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de bıçak parası aldığı iddiasıyla tutuklanan profesör doktorun yargılanmasına devam edildi. Progesör parayı aldığını kabul etti ama niye aldığını bilmediğini söyledi.

Doktor, hastanın kendisine parayı verdiğini, ancak ne maksatla verdiğini bilmediğini söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat ettiği hastasından bıçak parası aldığı iddiasıyla tutuklanan Prof. Dr. Yusuf Özyürek'in yargılanmasına Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Prof. Dr. Özyürek, hastanın durumunun ağır olması nedeniyle yakınlarının özel doktoru olmasını istediklerini, kendisinin de bunun için ameliyatların durumuna göre döner sermayeye 2- 3 bin YTL civarında para yatırmaları gerektiğini söylediğini savundu. Hasta Hüseyin Uslu'nun(66) oğlu Hasan Hüseyin Uslu'nun(33) kendisine para verdiğini kabul eden Özyürek, bu paranın ne maksatla verildiğini bilmediğini ileri sürdü. Özyürek, "Uslu yanında, daha sonradan sivil polis olduğunu öğrendiğim bir şahısla birlikte odama geldi, babasının taburcu edilmesini istedi. Ben de nelere dikkat etmeleri gerektiğini söyledikten sonra hastanın taburcu olması için gerekli talimatı verdim. Bu sırada Uslu cebinden çıkardığı bir deste parayı masamın üzerine bıraktı ve sonra ayrıldılar. Bu paranın neden verildiğini anlamadım. Para masa üzerinde duruyordu, kapı da açık olduğu için ayıp olur düşüncesiyle çekmeceye koydum. Sekretere de telefon ederek Uslu'nun bir miktar para bıraktığını, bunu döner sermayeye bırakmasını istedim." diyerek kendisini savundu.

Hasan Hüseyin Uslu, mesane kanseri teşhisi konan babasının ameliyatından dört gün önce doktorun kendileriyle görüşmek istediğini, Özyürek'le görüşen yakınlarından doktorun 2 bin 500 YTL para istediğini ifade ederek, "Daha sonra ben gittim ve yardımcı olmasını istedim. Parayı döner sermayeye yatırıp yatırmayacağımı sordum. Kendisine vereceğimizi ve ameliyata giren doktorlara vereceğini söyledi. Ben de ameliyattan önce bin YTL verdim.

Ameliyattan sonra taburcu olmasını istediğimde kalan parayı vermediğimiz sürece taburcu etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine şikayette bulundum." dedi.

Tanık olarak dinlenen sivil polis de ifadesinde, Uslu ile birlikte doktorun odasına gittiklerini, hastanın durumunun konuşulmasından sonra Uslu'nun cebinden çıkardığı parayı 'emanetinizi getirdim' diyerek masanın üzerine bıraktığını, doktorun da 'alayım' dedikten sonra parayı çekmecesine koyduğunu ve kendilerinin dışarı çıktığını söyledi. Tanık polis, daha sonra da diğer görevli polis memurlarıyla tekrar içeri girerek paraya el koyduklarını ifade etti. Mahkeme heyeti, Özyürek'in tutukluluk halinin devamına karar verirken, gerekli belgelerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Eskişehir'de 31 Ocak 2005 tarihinde Hasan Hüseyin Uslu babası Hüseyin Uslu'yu ameliyat eden doktorun bıçak parası isteğini söyleyerek savcılığa şikayette bulunmuş, bunun üzerine Uslu, seri numaraları alınmış paraları Özyürek'e vermişti. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin de suçüstü yaparak gözaltına aldıkları Özyürek tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber