Saldırıda ölen gönüllüler toprağa veriliyor - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde toprağa verildi.

İstanbul'dan uçakla Hatay'a getirilen Cengiz Akyüz'ün (41) cenazesi, eşi Nimet Akyüz, babası Bahattin Akyüz ve çocukları tarafından Hatay Havaalanı'ndan konvoy eşliğinde İskenderun ilçesindeki Kaptan Paşa Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan namazın ardından, cenaze, yine konvoy eşliğinde, İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Şehit Pamir Caddesi'ne getirildi.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan namazının ardından Akyüz'ün cenazesi Bekbele beldesinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Cengiz Akyüz'ün ailesi, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile vatandaşlar katıldı.

-''BABAMLA GURUR DUYUYORUM''

Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz (14), babasıyla gurur duyduğunu belirterek, ''Ben de bu yolda şehit olmaya hazırım'' dedi. Baba Bahattin Akyüz de oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Cenaze törenine katılan ve Gazze'ye yardım götüren gemide bulunan İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat da gazetecilere yaptığı açıklamada, Cengüz Akyüz ile son olarak birlikte namaz kıldıklarını, ardından saldırının gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''İsrail askerleri kelepçeleri bileklerimize sıkarken 'one minute' diyorlardı. Hınçlarını o şekilde alıyorlardı'' dedi.

-LİSE ÖĞRENCİSİ FURKAN DOĞAN-

Saldırıda hayatını kaybedenlerden lise öğrencisi Furkan Doğan (19), Kayseri'nin Talas ilçesinde toprağa verildi.

Furkan Doğan için Hunat Camisi'nde düzenlenen törene yakınları, okul arkadaşlara, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgezi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi partilerin il başkaları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İHH Kayseri Şubesi yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, yaptığı konuşmada, Furkan Doğan'ın şehitlik mertebesine ulaştığını ifade ederek, ''Hepimizi başı sağ olsun. Başı sağ olsun demek eski bir gelenek. Yani devletimiz başsız kalmasın demek. Furkan yardım götüren masum bir çocuktu. Şehitlik mertebesine ulaştı. Terör yüzünden çok şehit verdik. Şehitlik Allah katında en yüce makamdır'' dedi.

Kılınan namazından sonra Furkan Doğan'ın Türk ve Filistin bayraklarına sarılı tabutu Talas Caddesi'ne kadar vatandaşlarca taşındı.

Cenaze törenine katılanlar sık sık ''Kahrolsun İsrail', ''İsrail akıttığı kanda boğulacak'' ''Şehitler ölmez'' diye slogan attı.

Furkan Doğan'ın cenazesi daha sonra Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Doğan'ın tabutundaki Türk ve Filistin bayrağı, definden sonra babası Ahmet Doğan'a teslim edildi.

-FAHRİ YALDIZ'IN CENAZESİ

Fahri Yaldız'ın cenazesi de Adıyaman'da toprağa verildi.

Uçakla getirilen Adıyaman Fahri Yaldız'ın cenazesi Adıyaman Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ulu Camiye getirildi. Dualar ve sloganlar ile camiye getirilen cenaze törenine binlerce insan katıldı. Cenaze törenine erkeklerin yanı sıra kadınlarında katıldığı gözlendi.

Şehidin annesi Zeliha Yaldız, cenaze namazının kılındığı yere gelerek oğluna olan son görevini yerine getirdi. Cuma namazının ardından Fahri Yaldız'ın cenazesi, cenaze aracından çıkartılarak cami avlusuna alınmak istedi. Fakat yoğunluk nedeniyle cenaze, cadde üzerine konulan masaya konuldu.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın kıldırdığı namazın ardından cenaze, Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu, Adıyaman AK Parti milletvekilleri Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Şevket Gürsoy, Mazlumder Genel Başkanı Faruk Ünsal, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber