İstanbul'da sağnak yağış: Engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2010 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valiliği, İstanbul'da aralıklarla devam eden yağışın öğleden sonra etkisini arttıracağı uyarısında bulundu. Engelli kamu personeline izin verildiği açıklanan duyuruda, yağışın 8 Haziran günü de etkisini sürdüreceği belirtilerek vatandaşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldı.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (İstanbul ADM) yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak yarın öğle saatlerine kadar şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşeceği tahmini hatırlatıldı.

Meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı İstanbul Valiliği koordinasyonunda kurum ve kuruluşların teyakkuz halinde oldukları belirtilen açıklamada vatandaşlara şu uyarılarda bulunuldu:

Konumu gereği, taşkınlara karşı riskli durumda bulunan ve daha önce ev ve işyerlerinde su baskınına maruz kalanların duyarlı olmaları,

Su tahliye kanalları veya derelere yakın yerlerde araçlarını park etmemeleri ve malzeme bırakmamaları,

Yağış sırasında zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları,

Zorunlu olarak özel araçlarıyla trafiğe çıkmadan önce hava ve yol durumu ile ilgili haberleri takip etmeleri,

Riskli bölgelerdeki bodrum katlarında faaliyet gösteren işyerlerine malzeme bırakılmaması ve çalışma yapılmaması hususlarının hatırlatılmasında yarar görülmüştür.

Meteoroloji İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yaptı

- Meteoroloji, İstanbul'da devam eden yağışların artarak devam edeceğini belirterek, kuvvetli yağış beklendiğini uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, İstanbul'da devam eden sağanak yağışların öğlen saatlerinden sonra kuvvetini arttırarak, yarın öğlen saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak neden olacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber