Bilgisayar ve televizyonun sağlığınıza zararı tahmininizden büyük

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuğunuz saatlerce televizyon izliyor ya da bilgisayar başında vakit geçiriyor mu? Peki bu durumun çocuğunuzun sağlığını etkilediğini biliyor musunuz? Yeni yapılan bir araştırma, televizyon izlemenin ya da bilgisayar kullanmanın baş ve sırt ağrısına yol açtığını gösterdi.

Norveç'te Bergen Üniversitesi'nde 30 binden fazla genç üzerinde yapılan çalışmada, uluslararası araştırma grubu baş ya da sırt ağrısı ile ekranın önünde geçirilen zaman arasındaki bağı incelediler.

BMC Public Health isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre, gençler arasında sırt, boyun, omuz ve baş ağrısı gibi fiziksel şikâyetlerin görülme sıklığının arttığını belirleyen araştırmacılar, bunun yanında gençlerin televizyon, bilgisayar oyunları ya da diğer bilgisayarla ilgili aktiviteler için ekran önünde geçirdikleri zamanında da arttığını söylediler.

Ancak araştırmacılar, fiziksel şikâyetlerin ekranla ilgili aktivitelerin türüyle ilişkili olmadığını, aktivitelerin süresi ile ergonomik duruşun bu şikâyetlerde rol oynadığını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber