Tarım Bakanlığı'ndan TSK'ya et açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2010 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilen et ile ilgili açıklamada bulundu. Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) orduya kemik oranı yüksek et verdiğinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın EBK'ya 3 milyon lira borcunun olmadığı kaydedildi.

Tarım Bakanlığı bazı basın yayın organlarında çıkan 'EBK'nın Milli Savunma Bakanlığı'na kemik oranı yüksek et verdiği, Bir kusum etlerin Milli Savunma Bakanlığı'ndan geri çerildiği, kurumun Milli Savunma Bakanlığı'ndan halen 3 milyon lira alacağı olduğu, kasaplık angus hayvanlarının etlerinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından veto edildiği, Angus cinsi hayvanların etlerinin mahalle kasaplarına 20 liradan verileceği' yönündeki haberlere açıklık getirdi.

EBK tarafından üretilen ve Milli Savunma Bakanlığı'na 1 Mayıs-30 Nisan 2010 tarihleri arasında teslim edilen karkas etlerdeki kemik oranının yüzde 14,5 olduğu belirtildi. Bu oranın ülke genelindeki karkas etlerde ise yüzde 18-20 olduğu ifade edildi.

ORDU ANGUS ETİ ALACAK

Milli Savunma Bakanlığı'nın kemik oranı yüksek olduğu için EBK'nın etini geri çevirdiğinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Yeni sözleşme görüşmelerinin uzun sürmesinde et fiyatlarındaki istikrasızlığın etkili olduğu belirtilerek, 4 Haziran 2010 tarihinde orduya et vermek için yeni bir sözleşme imzalandığı ifade edildi. Sözleşmenin hiçbir maddesinde Angus cinsi hayvan etinin alınmayacağına dair madde bulunmadığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber