Gasp polisi, üst düzey bürokratları tuzağa düşüren telekulak çetesini ortaya çıkardı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TELEKULAK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Gasp polisi, üst düzey bürokratları ve esnafı tuzağa düşüren 24 kişilik telekulak çetesini ortaya çıkardı. Çetenin kurbanları arasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK ve Yardımcısı Ahmet BABA'nın da bulunduğu öne sürüldü.

Yüksel TEMEL

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Gasp Bürosu ekipleri, yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Yenimahalle'de örgütlenip faaliyet gösteren bir te-lekulak çetesine operasyon düzenledi. Cumhuriyet Başscavcılığı'nın talimatı düzenlenen operasyonun ilk ayağında 20 kişi, ikinci ayağında ise 4 kişi gözaltına alındı. Bürokratların ve esnafın korkulu rüyası haline gelen çetenin içinde Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı H. Y. ile Yıkım Şefi Y. B.'nin yanı sıra Ye-
nimahalle ilçe Emniyeti'nde görevli iki polis memuru ve Keçiören Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı'nın da bulunduğu öne sürüldü.

HEDİYE TELEFON KABUSU

Çetenin, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve yardımcısı Ahmet Baba gibi üst düzey bürokratlara içinde casus dinleme programı yüklü cep telefonları hediye edip, daha sonra şantaj ve tehditle para sızdırmaya çalıştıkları iddia edildi. Bu yöntemle çok sayıda kişiyi tuzağa düşürdükleri ileri sürülen çete elemanlarının polis kılığına girip, esnaftan haraç topladıkları ileri sürüldü. Çeteyi ismi öğrenilemeyen bir kişinin yönlendirip yönettiği ve kendisini başkomiser olarak çevreye tanıttığı iddia edildi.

ZORLA SENET İMZALATMIŞLAR

Çete elemanlarının, içinde casus programı bulunan telefonları dinleyip, kurbanlarına ulaşarak, "Yaptığınız bütün telefon görüşmeleriniz ve görüntüleriniz elimizde. Şu kadar para vermezseniz bunları internette yayınlarız" diye tehdit ettikleri ileri sürüldü. Uzun süredir faaliyet gösterdiği belirlenen çetenin işadamlarına ve esnafa da zorla çek ve senet imzalatarak para koparmaya çalıştığı da öne sürüldü. Ayrıca kendilerine polis süsü veren zanlıların bazı eğlence mekanlarından haraç istedikleri iddia edildi.

Aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi

GASP Büro ekiplerinin yaptığı operasyonla çökertilen çete elemanlarına ait adreslerde el bombası, fünye, çok sayıda Kaleşnikof, M16, Kanas suikast silahı mermisi ile 2 kuru sıkı tabanca bulundu. Aramalarda ayrıca 10 tane jammer cihazı, böcek tabir edilen ve ortam dinlemesi yapan cihazlar ele geçirildi. Cep telefonlarıyla bilgisayarlarda ise cep telefonundan ortam ve normal dinleme yapan casus programlar çıktı. Ayrıca çok sayıda kanal yüklemesi yapılan polis telsiziyle sahte polis kimliklerine el konuldu.

Zanlılara ait bilgisayar ve taşınabilir hard disklerin incelenmek üzere Bilişim Suçları Bürosu'na gönderildiği öğrenildi.

Buradaki incelemeler sonucunda çete elemanlarının tuzağına düşürdüğü bürokrat listesinin ortaya çıkarılması bekleniyor. Emniyetle sorgulaması süren zanlılar bugün Adliye'ye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber