Şifacı profesöre nafaka davası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Gülcan DEMİRCİ SABAH-ÖZEL

Bitkisel tedavi önerileriyle tanınan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun boşandığı eşi, çocuklarının nafakasının artırılması için mahkemeye başvurdu

İstanbul'da bitkilerle herkese şifa dağıtan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun 5 yıl önce boşandığı Arzu Acay, çocuklarının nafakasının artırılması dava açtı. Kadıköy Aile Mahkemesi'ne başvuran Arzu Acay, "Saraç, 5 yıldır çocuklarını arayıp sormadığı gibi nafakalarını da ödemedi. Biriken nafakayı icra takibi ile alabildim. 5 yıl önce iki çocuğu için bağlanan bin 500 lira nafaka artık yetmiyor" dedi. Acay, bu paranın toplam 20 bin liraya yükseltilmesini talep etti. Saraçoğlu'nun imkanlarının çok iyi olduğunu belirten Arzu Acay dava dilekçesinde şunları söyledi:

"MADDİ İMKÂNLARI ÇOK İYİ"

"Bir anne ve veli olarak boşanma tarihinden itibaren babalarından 1 lira bile nafaka alamadığım gibi, çocuklar için her türlü maddi fedakârlıkta bulunup en iyi okullarda ve kolejlerde okuttum. Özel hocalar tutup takdir ve teşekkür belgesi almalarını sağladım. Evli olduğumuz dönemde, çocuklar üzülmesin diye sağa sola ve bankalara kefili olarak borç ödedim. Ancak şimdi zenginliğini bizden kıskanıyor." Saraç'ın, özel günlerinde hiçbir zaman yanında olmadığı çocuklarına bir kalem bile hediye etmediğini öne süren Acay, baba-evlat ilişkisinin devam etmesi için, Antalya'dan İstanbul'a taşındığını söyledi. Acay, şöyle devam etti: "Çocuklar yetiştikleri muhit ve okudukları okullarda, arkadaşlarının yaşam koşullarının altında kalmasınlar diye bir anne olarak üzerime düşeni yaptım. Çocuklarımın her birinin aylık masrafı 10 bin lira. Çocuklarım en iyi şekilde yaşasınlar diye 2800 dolar ev kirası ödüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber