Kuvvetli yağış uyarısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek yağışların; Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli, Isparta, Burdur ile öğle saatlerinde Antalya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kütahya, Uşak, Afyon, Denizli, Isparta, Burdur ile öğle saatlerinde Antalya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kütahya, Uşak, Afyon ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Isparta, Burdur ve öğle saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Ankara, Eskişehir ve Konya) ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla bölgenin kuzeyi çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçeleri aralıklı saağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber