Cem Uzan'a 2,5 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2010 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi, 'vergi hukukuna muhalefet' suçundan yargılanan ve aralarında Cem Uzan'ın da bulunduğu 5 sanığı, 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

CEM UZAN'IN HAPİS CEZASI ERTELENMEYECEK

''Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet'' suçundan yargılanan ve aralarında Cem Uzan'ın da bulunduğu 5 sanık hakkında verilen 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasının ertelenmesine, paraya dönüştürülmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verildi.

Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cem Uzan ve Tunç Buruşukoğlu'nun avukatları Mehmet Ünalan ve Şaylan Çığgın ile Ahmet Yılmaz'ın avukatı Gökay Seferoğlu hazır bulundu.

Sanıklar Cem Uzan, Tunç Buruşukoğlu, Ahmet Yılmaz, Hasan Kalafat ve Yusuf Bozan ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, hakim Uysal Dönmez, Cem Uzan'ın avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi talepli ve esas hakkındaki görüşe karşı beyanları ve esasa ilişkin savunmalarına dair verdiği dilekçeyi okudu.

Avukat Şaylan Çığgın, dilekçesinde iddianame ve tensip zaptının 2002 yılına ait olduğunu belirterek, dosyanın zaman aşımı süresinin dolduğunu ifade etti.

Sanıklara yöneltilen iddiaların soyut olduğunu ve mahkemenin bunları araştırmadığını ileri süren Çığgın, dosyada uzman bilirkişi raporu olmadığını ve dosyada Cem Uzan'ın Mavi Ulaştırma ve Haberleşme AŞ'nin sahibi olduğuna dair hiçbir somut delil olmadığını ileri sürdü.

Çığgın, müvekkillerinin beraat etmesini ve zaman aşımı süresini dolmasından dolayı davanın düşürülmesini talep etti.

-KARAR-

Çığgın'ın savunmasının ardından davayı karara bağlayan mahkeme, sanıkları, 213 Sayılı Yasanın 359/b-1 maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, güdülen amaç ve saik gözetilerek asgari hadden uzaklaşıp 3'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıkların duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 1/6 oranında indirim yaptı ve sanıkları 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme, verilen ceza miktarı ve niteliği itibariyle hapis cezasının ertelenmesine, paraya dönüştürülmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber