Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında SBS ve YÖK kaldırılacak - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2010 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, iktidara geldiği takdirde eğitimle ilgili tüm kurumları kapatacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kıldaroğlu, Başbakan olduğu gün SBS'yi ve YÖK'ü kaldıracağını söyledi.

Partisinin grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'yi iktidar yapacaklarını ifade etti. CHP lideri, hükümetin eğitim politikasını eleştirerek, Başbakan olduğunda bu politikaları sil baştan yeniden yapacağını belirtti. CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu: "Anne ve babalar, çocuk bir şey öğrensin diye dershaneye gönderiyor. Bu politika hangi çağdaş kalkınmış ülkede görülür? Okulları kapatın, dershaneler diploma versin olsun bitsin. Sayın Bakan Çelik, 'Yeni uygulama öğrencileri dershanelere yönlendirmeyeceği gibi öğrenciyi okula bağlayacak' diyor. Yeni bakan ise neden kaldırdığını şöyle anlatıyor: '3 sınavlı sistem okul dışı kaynaklara yönelimi artırıyor. Çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor.' Çocuklar karnelerini aldı tatile girdi. AKP iktidarı eğitimi de olumlu bir noktaya taşımadı. Bu çocukların geleceğim ne olacak kaygısı sürüyor. Eğitimi yap-boz tahtasına çevirdiler. Bakan değişiyor, politika da değişiyor. Çocukların geleceğini yap-boza çevirirseniz ailelerine ne yaparsınız? Genel lise sayısı 3 bin 357, dershane sayısı ise 4 bini aştı. 16 milyar üzerinde dershaneye para harcanıyor. Aileler gıdalarından kesip çocuklarını dershaneye gönderiyor. 1 milyon 174 bin öğrenci dershaneye gidiyor. Başbakan olunca SBS'yi kaldıracağım."

Kılıçdaroğlu, YÖK'ü de eleştirerek, bu kurumu "Hükümetin arka bahçesi" olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında bu kurumu tamamen kaldıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "YÖK'ü AKP'nin arka bahçesi haline getirdiler. Üniversitelere baskı aracı haline getirildi. 'Demokrasi, özgürlük, adalet' derken hepsini rafa kaldırdılar. Onu oy için yapıyorlardı. Oy aldılar şimdi tersini yapıyorlar. En çok oy alan iki üyeyi YÖK yazmıyor. Söz veriyorum, CHP iktidarında YÖK tamamen kalkacak. Üniversitelerin idari, mali, bilimsel özerkliği olacak. Tüm aykırı düşünceler CHP iktidarında özgürce dile getirilecek." diye konuştu.

Sınırda askeri gördüm, onlarla yemek yedim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari Getiktepe yerine Çukurca'ya yaptığı geziyi anlattı. Sınırda nöbet tutan askerleri gördüğünü, onlarla yemek yediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Her sorumluluğu askere havale eden AKP'den kurtulmak gerekiyor. Terör ile mücadele AKP politikaları önlenemez." dedi.

Partisinin haftalık grup konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, Irak sınırına yaptığı ziyareti anlattı. Kılıçdaroğlu, "Geçen hafta Şırnak, Pervari, Çukurca hattında sınırlara kışlaya gittik. Erlerle yemek yedik. İçinde bulundukları koşulları gördük. Güvenlik güçleri tüm olumsuzluklara rağmen görevinin başındalar. Bunlar huzurlu Türkiye'nin teminatı. Terör bölgeyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sağlıklı adımlar atılmadığını, gerekli yatırımların yapılmadığını ve kaynakların o bölge için kullanılmadığını gördük. Bu da hükümetin bir şey yapmadığını ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

Hükümetin terör politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yine o bölgede 50-60-70 yıllardaki doğuyu hatırlatıyor. İşsizlik birinci sırada. AKP'nin bu konuda eksiği vardır. Her sorumluluğu askere havale eden AKP'den kurtulması gerekiyor. Ne olduğu belli olmayan açılımla bir siyasal açmazın içerisine düşüldü. Terörle macedele için bir ulusal politika olmalı. Mücadele bir bütündür ve toplumsal uzlaşma ile çözülmeli. Terör AKP politikaları ile önlenemez. AKP bu konuda sınıfta kaldı. Değerli vekiller AKP sadece terörde mi başarısız oldu?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, dış politika konusunda ise şunları söyledi: "Dış politikaya bunlar sıfır sorun diye başladılar. Son Gazze olayına dikkat çekmek isterim. Saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi. Sayın Başbakan esti, gürledi, neredeyse savaş ilan edilmediği kaldı. Biz bu konuyla ilgili AKP'ye hesap soracağız. Kimsenin kanı yerde kalmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber