İstanbul'a aşırı yağış geliyor - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kentte gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen aşırı yağış nedeniyle vatandaşları, önlem almaları konusunda uyardı.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan meteorolojik uyarıda, kentte bu gece saatlerinden itibaren aşırı yağış beklendiğinin bildirildiği kaydedildi.

Yağışların olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldığı belirtilen açıklamada, meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı Valiliğin koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının teyakkuz halinde olduğu bildirildi.

Konumu gereği, taşkınlara karşı riskli durumda bulunan, daha önce ev ve iş yerlerinde su baskınına maruz kalanların duyarlı olmaları, su tahliye kanalları veya derelere yakın yerlerde araçların park edilmemesi, malzeme bırakılmaması istenen açıklamada, yağış sırasında zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları, zorunlu olarak özel araçlarıyla trafiğe çıkacakların önce hava ve yol durumu ile ilgili haberleri takip etmeleri hatırlatıldı.

Açıklamada, riskli bölgelerdeki bodrum katlarında faaliyet gösteren iş yerlerine malzeme bırakılmaması ve çalışma yapılmaması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber