Beklenen sağanak yağış gece geldi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barış SÖZAL - Mustafa KAYA

Anadolu ve Avrupa Yakası'nı gece saat 22.00'den itibaren etkisi altına alan yağışın haftasonu da aralıklarla devam etmesi bekleniyor

İstanbul'da yetkilileri alarma geçiren sağanak yağış, akşam saatlerinden itibaren kentin her iki yakasında da etkili oldu. Binaların giriş ve bodrum katlarında su baskını yaşandı. Saat 22.00 itibariyle artan yağışların özellikle Avcılar, Büyükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Sarıyer, Fatih, Kağıthane, Esenyurt, Tuzla ve Orhanlı bölgelerinde etkili olması üzerine binaların giriş ve bodrum katlarında su baskını yaşandı. Esenyurt Atatürk Mahallesi'nde iki binanın giriş katları suyla doldu.

TRAFİK FELÇ OLDU

Yoğun yağış yüzünden köprü altlarında biriken sular nedeniyle, otomobiller ilerlemekte zorluk çekti. Trafik durma noktasına geldi. Dün valilik ve meteorolojik makamların sağanak uyarıları doğrultusunda alarma geçen AKOM ekipleri kritik noktalarda konuşlandırıldı. İtfaiyeden 941 personel ve 783 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nden 437 personel ve 123 araç, Atık Yönetimi Müdürlüğü'nden 15 personel ve 4 araç, İSKİ'den 568 personel ve 249 araç, Zabıta Daire Başkanlığı'ndan da 30 personel ve 10 araç, kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları için hazır bekletildi. Devlet Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yağışlı havanın yarın da İstanbul ve tüm Marmara Bölgesi'nde etkili olması bekleniyor. Yağışlarla birlikte sıcaklıklar da 3 ile 5 derece arasında düşecek. Sağanak yağmur nedeniyle dün akşam Deutsche Oper Berlin'in, 1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelediği 'Sevil Berberi' operası tamamlanamadı. Gösterinin başlamasından yaklaşık 10 dakika sonra yağmurun etkisini artırması üzerine orkestra şefi, enstrümanlara zarar gelmemesi için gösteriyi kesmek zorunda kaldı. Yağmur nedeniyle bugünkü gösteriler Sütlüce'deki Haliç Kongre Merkezi'ne alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber