Devlete 'kapak atmak' isteyen özel sektör çalışanları da KPSS'de ter döktü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Temmuz 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlete 'kapak atmak' isteyen özel sektör çalışanları da KPSS'de ter döktü

Üniversiteyi lisans mezunu olarak tamamlayan 835 bin 320 adayın katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) birinci gün sınavları dün gerçekleştirildi. Öğretmen adaylarının yanı sıra özel sektörde çalışan, ancak devlet memuru olmak isteyen adaylar da sınavda ter döktü. Özel sektörde çalışan birçok aday, devlet kurumlarına 'kapak atmak' istediğini söyledi.

Devlet kapısı hala 'garanti iş' olarak görülüyor. KPSS'nin dün gerçekleştirilen birinci gününde sadece işsizler değil, özel sektörde iş sahibi olanlar da sınavda ter döktü. Bir elektronik firmasının muhasebe müdürlüğünden istifa ederek bir yıl boyunca KPSS'ye hazırlanan Rabia Sena, özel sektörde çalışmaktan yorulduğunu ifade ediyor. Sena, "Ufak bir krizde işinizden olma riskiniz var. Devlet memurluğunu, iş güvencesi sebebiyle istiyorum. Özel sektörle kıyasladığınızda daha düşük bir maaş alabilirim. Ancak mesai saatleri ve daha düzenli bir hayat için devlet memurluğundan yanayım." diyor. Rabia Sena'nın hedefi, Maliye'de devlet memuru olmak.

Özel bir bankada çalışan Funda Ocaklı da çalışma şartlarından dolayı devlet kurumlarını tercih ettiğini belirtiyor. Herhangi bir devlet kurumuna 'kapak atmak' istediğini anlatan Ocaklı, "Devlette çalışmanın avantajı mesai saatlerinin düzenli olması. Ayrıca sürekli işsiz kalma endişeniz olmuyor." şeklinde konuştu. Türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra bir yandan formasyon alan, bir yandan KPSS'ye hazırlanan Betül Kar, bir süre dershanede öğretmenlik yaptığını anlatıyor. Hafta sonları da çalışmanın yorucu olduğunu belirtiyor. Bir yılını bu sınava hazırlanmakla geçirdiğini söyleyen Kar, bu yıl kadro alamazsa tekrar sınava hazırlanacağını söylüyor. Dünkü ikinci oturumda yapılan Eğitim Bilimleri Sınavı'na 294 bin 910 öğretmen adayı katıldı.

KOPYA İÇİN oteldeN CANLI YAYIN!

Bu arada, Bilecik Üniversitesi'nde KPSS'ye giren iki kişiye soruların cevaplarını gönderen 6 kişi yakalandı. Alınan bir ihbar üzerine harekete geçen polis, cevap anahtarlarının gönderildiği otele düzenlediği operasyonda 6 kişi ile sınava giren Orhan B. ve Erol T.'yi gözaltına aldı. Otel odasında ve otomobil içerisindeki bilgisayarlar ile cihazlara el konuldu. Yetkililer, Orhan B. ile Erol T.'nin soruları boyunlarına taktıkları kolye şeklindeki bir cihaz yardımıyla üniversite önünde bekleyen otomobile gönderdiklerini, burada bekleyen kişilerin ise görüntüleri otel odasında kurulan cihaza aktardıklarını, aktarılan görüntülerin otel odasında bekleyen şüpheliler tarafından çözülüp aynı yöntemle sınava giren iki kişiye gönderildiğini belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber