Hastane ihalesine fesat karıştırma iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2010 13:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temizlik, yemek ve tıbbi malzeme alım ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen eski başhekim için 61, yardımcısı hakkında da 109 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temizlik, yemek ve tıbbi malzeme alım ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonun ardından savcılığın k tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuklu bulunan hastanenin eski

başhekimi Prof. Dr. Metin Aydın hakkında 61 yıl, eski başhekim yardımcısı Yakup Ziya Genç hakkında da 109 yıl hapis cezası istendi. Aralarında eski başhekim yardımcısı Ayten Kılıç ve müdür yardımcısı Handan Savaş'ın da bulunduğu 5'i müşteki toplam 43 sanık hakkında "rüşvet almak ve vermek, tehdit, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırmak" gibi suçlamalar yer aldı.

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber