Akbil sistemi değişiyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Temmuz 2010 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milyonlarca İstanbulluların toplu taşıma araçlarında seyahat etmek için kullandıkları akbillerin yerine manyetik kartların kullanılacağı sisteme geçilecek. Bu sisteme geçişin ise aşama aşama yapılması hedefleniyor.

Bu sisteme ilk geçecek olanlar ise öğretmen, öğrenci, 60 yaş üstü vatandaşların kullandığı indirimli (paso) seyahat kartları olacak. Öğrenci pasoları, ve engellerin kullandığı beyaz kartı olan vatandaşlar 31 Temmuz'a kadar akbillerini İstanbul'da belirlenen noktalarda manyetik kartlarla değiştirmeleri gerekiyor.

Hüseyin KOYUNCUOĞLU hurriyet.com.trYOĞUNLUK SEBEBİYLE 60 YAŞ ÜSTÜ KARTLARDA SÜRE UZATILDI

Daha önce 31 Temmuz olarak duyurulan yaşlılık kartlarında ise kart değişim noktalarında yaşanan yoğunluk sebebiyle bu süre 31 Eylül'e kadar uzatıldı. Yaşanan yoğunluklar ile ilgili sorularımızı cevaplayan İETT Genel Müdürü'nün Basın Danışmanı Ömer Bildirici, "Yaşlılık kartı almak isteyen vatandaşların bu noktalara gelmelerine gerek yok. İnternetten başvuru yapmaları halinde biz vatandaşlarımzın kartlarını ev adreslerine postalıyoruz. Buna rağmen kartlarını kendisi almak isteyen vatandaşlarımızın yoğunluk yaşamaması için biz bu süreci 31 Eylül'e kadar uzattık" dedi.

BÜTÜN AKBİLLER DEĞİŞECEK

Temmuz veya Eylül ayı sonuna kadar akbillerini değiştirmek zorunda olan Öğrenciler, yaşlılar ve engelliler dışında kalan diğer vatandaşlar ise İETT'den ilgili duyuru yapılıncaya kadar akbillerini kullanmaya devam edebilecekler.

Bütün akbillerin ne zaman değiştirileceği konusunda kesin bir tarih olamdığını belirten Bildirici "Manyetik kartların bütün toplu taşıma araçlarında kullanılması için çalışmalarımız sürüyor. Bütün akbilleri manyetik kartlarla değiştireceğiz. Fakat bu değişim yapılacağı zaman gerek afişlerle gerek internet sitemizden vatandaşlarımıza değişim için gerekli duyuruları yapacağız" dedi.

MANYETİK KARTLAR 10 LİRA

Manyetik kartlar şimdilik sadece akbil yerine geçerken her yıl kart değiştirmek zorunda kalan öğrenci ve yaşlılarında bu değişim sorunlarını ortadan kaldıracak. İETT, vatandaşların ellerindeki akbili 6 TL'ye sayarken yeni manyetik kartlar için ise 10 TL talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber