Biyometrik pasaport tartışmaları bitmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz, biyometrik pasaport defteri üretimi çerçevesinde bir ihale gerçekleştirildiğini ve firmanın sözleşme süresi içerisinde işi sorunsuz olarak tamamladığını bildirdi.

Büyükkaymaz, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında ''biyometrik pasaport'' konusu bağlamında yer alan ve Genel Müdürlüğe ilişkin eksik ya da yanlış bilgilere dayanan kimi haber ve yorumlarla ilgili açıklama yapılmasına gerek görüldüğünü belirtti.

Biyometrik pasaportlarla ilgili iki ayrı işlem söz konusu olduğunu kaydeden Büyükkaymaz, şu bilgileri verdi:

''Birincisi pasaport defterlerinin üretimi, ikincisi ise söz konusu defterlerin tanzimi ve kişiselleştirilmesi işlemidir. 234 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, değerli kağıtlardan olan pasaport defterlerini boş olarak tanzime hazır hale getirme işi Genel Müdürlüğümüzün görev ve yetkileri arasındadır. Bu itibarla biyometrik pasaport defteri üretimi çerçevesinde 5 milyon 'Pasaport Kapağına Radyo Frekansıyla Tanıma Teknolojisine Sahip Tüm Devre ve Anten İçeren Tabaka Alımı ve Yerleştirilmesi' işi için Genel Müdürlüğümüzce bir ihale düzenlenmiştir. İhale, 27.09.2005 tarihinde yapılmış ve ihaleyi kazanan Iris Technology Berhad firmasıyla Genel Müdürlüğümüz arasında 27.01.2006 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Firma, sözleşme süresi içerisinde işi sorunsuz olarak tamamlamıştır.

Pasaport tanzimi ve kişileştirilmesi işlemi ise İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olup, haber ve yorumlarda yer alan aynı iş için iki farklı ihale yapıldığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber