Her ilçede noter kurulmasına ilişkin kanun kabul edildi

Haber Giriş : 02 Mart 2005 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu`nda, Noterlik Yasası`nda değişiklik yapılarak, her ilçede bir noter kurulmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi.

Yasayla, sadece asliye hukuk mahkemelerinin bulunabildiği yerlerde noterlik açılabileceği kuralı değiştirilerek, adliyesi olmasa da her ilçede noterlik açılması öngörülüyor.

Yapılan bu değişiklikle, adliyesi kapatılan veya bugüne kadar hiç noterlik açılmayan toplam 161 ilçede de noterlik hizmeti verilmeye başlanacak.

Halen noteri bulunmayan ilçelerde noter atanana kadar, bu görev icra müdürü ve icra müdür yardımcısı tarafından yürütülecek. Yeni yer bulunana kadar öncelikle hükümet konaklarında açılacak noterliklerde, bu işi yürütecek adliye katibi bulunamadığı takdirde, icra müdürü, yardımcısı veya yeterli bir adalet memuru görevlendirilecek. Noterlik görevinden dolayı meslekten çıkartılmaları gerekirse bu kişiler devlet memurluklarını da yitirecek.

İŞ MAHKEMELERİ

Genel Kurul`da, İş mahkemelerinin, konusu 1.000 YTL`nin üzerindeki davalarının istinaf mahkemelerine götürülebilmesine ve böylece Yargıtay`ın iş yükünaün kademeli olarak azıltılmasına olanak sağlayacak tasarı da kabul edildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber