Müftüden şehit annesine: Negri diyamın, va cem ğuda şehide

Haber Giriş : 17 Temmuz 2010 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Müftütüsü, Türkçe bilmeyen şehidin annesini Kürtçe teskin etmeye çalıştı.

Van'da mayın patlaması sonucu şehit olan Burhan Kılıç için Ardahan Askeri Hastanesi önünde tören düzenlendi. Şehidin özgeçmişinin okunması ve dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit cenazesi kortej eşliğinde ambulansla merkeze bağlı Nebioğlu köyüne getirildi.

Burada taziye için baba evinin önüne getirilen şehidin naaşının başında toplanan anne Zeytun Kılıç ve akrabaları uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin naaşı Nebioğlu köyü camisinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde köy mezarlığında defnedildi.

Defin sırasında fenalık geçiren anne Zeytun Kılıç ve şehidin akrabaları İl Müftüsü Emrullah Kaya, Kürtçe konuşarak sakinleştirmeye çalıştı. Kürtçe olarak 'Negri diyamın, va cem huda şehide' (ağlama anne, o Allah katında şehitlik mertebesine ulaştı) diyen Müftü Kaya, Türkçe bilmeyen şehidin annesini Kürtçe teskin etmeye çalıştı.

Köy mezarlığında defin edilen şehidin cenazesine binlerce Ardahanlı katıldı. Vali Mustafa Tekmen, Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Tunay Bilgen, AK Parti Milletvekili Saffet Kaya, CHP Milletvekili Ensar Öğüt, eski İstanbul CHP İl Başkanı Gürsel Tekin de cenazede şehidin ailesini yalnız bırakmadı.

Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber