Bakan Faruk Çelik: TSK'ya da sızmalar olabilir, ayıklanıp gereken yapılmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2010 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Faruk Çelik, üsteğmen Fırat Ç.'nin Yarbay Selçuk Ç. ile yaptığı telefon görüşmesinde söylediği, "Çok PKK'lı vuruluyor, Heronları düşürün" sözlerini vahim olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini hatırlatan Çelik, bu süre zarfında çeşitli kurumlara olduğu gibi TSK'ya da sızmaların olabileceğini dile getirdi. Çelik, ortaya çıkan konuşmaların doğru olması durumunda gereğinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bakan Faruk Çelik, seçim bölgesi Bursa'da temaslarda bulunurken, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çelik, gazetecilerin, bir üsteğmen ve bir yarbay asker arasında geçtiği belirtilen, "Çok PKK'lı vuruluyor, düşürün şu Heron'ları" ve "Çaresine bakarız" şeklindeki konuşmanın hatırlatılması üzerine, "Bu konular çok hassas. Eğer elde somut deliller, bilgiler varsa bunların ilgili mercilere ulaştırılması gerekiyor. Eğer bahsettiğiniz gibi ise çok vahim bir durum, yani insanın düşünmek bile istemediği bir tablo söz konusu demektir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğinin altını çizen Bakan Çelik, bu süreçte her yere sızmalar olabileceğine işaret etti. Çelik, şöyle konuştu: "Türkiye, 30 yıldır bu bela ile karşı karşıya. Her yere sızmalar olabilir. Hukuk devletinin görevi, bu vatanı seviyorum diyen herkesin görevi, nerede varsa bunların ayıklanmasını, deşifre edilmesini sağlamak olmalıdır."

Bakan Faruk Çelik, iddialarla ilgili Genelkurmay'dan herhangi bir yalanlama gelmemesini ise şöyle değerlendirdi: "Yani yalanlama gelmedi. Böyle bir şeyin varlığı söz konusu ise bunların deşifresi, nereye kadar gidiyorsa bunların ortaya çıkarılması ve bağlantılarının ne olduğunun ortaya çıkarılması çok çok önemli bir hadisedir. Konu sıradan geçiştirilecek bir konu değil. Üzerinde durulup tespiti yapıldıktan sonra, mutlak surette bunların ayıklanması ile ilgili çok net tavır herkes tarafından konur, konmalıdır da."

Ordunun tümden karalanmasının yanlışlığına dikkat çeken Bakan Çelik, "Yine bizim gözbebeğimiz, ordumuzu tümden karalamaya dönük bazı fırsatçıların, onların ekmeğine yağ sürecek bir davranışta bulunmamak lazım. Yanlış yapanlar, eksik yapanlar vardır. Onların ayıklanması açısından bu süreçlerin çok seri ve hızlı çalışması gerekiyor. Tümden bir karalama anlayışını ben doğru bulmuyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber