Sağlık personelinin karşılıksız fazla mesai yapmaması için harekete geçildi

Haber Giriş : 03 Mart 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra, sağlık çalışanlarının haftalık 5 saat karşılıksız fazla mesai yapmasını durdurmak için harekete geçti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Birinci'nin imzasını taşıyan yazı, Sağlık Bakanlığı, TBMM ve Devlet Personel Başkanlığı'na gönderildi. Yazıda uygulamadaki adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi talep edildi. Türk Sağlık-Sen'in başvurusunda, uygulamanın hukuk ile Anayasa'nın 10. ve 55. maddelerine aykırı olduğu vurgulanarak, "Mezkur kanunun maksadı, sağlık personeline özel bir tazminat vermek suretiyle bunların diğer personelden daha fazla, haftada 45 saat çalışmalarını sağlamak olduğu açık olup, sağlık hizmetlerinin kesintisiz verilmesi ve verimli olmasına hizmet etmiştir" denildi. Başvuruda, sağlık hizmetlerinin verimli ve kesintisiz sunumu için haftada 45 saatlik çalışma zorunlu görüldüğü takdirde, fazla çalışma karşılığı özel bir tazminat verilmesi istendi. Başvuruda ayrıca özel tazminat verilmediği takdirde 45 saatlik çalışma süresinin kaldırılması talep edildi.

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü genelgesiyle, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun'un 2. maddesi uyarınca, sağlık personelinin haftalık kanuni çalışma süresinin 45 saat olduğu belirtilerek, mesai düzenlemelerinin buna göre yapılması istenmişti. Kanun, yürürlükten kaldırılmasına rağmen, sağlık çalışanlarının 45 saatlik çalışma süresi korunmuş ve diğer memurlara oranla 5 saatlik fazla çalıştırılması karşılıksız bırakılmıştı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber