Diş hekimini kaçırıp öldüresiye dövdüler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kendisine ait tarlayı traktörle süren diş hekimi 60 yaşındaki İbrahim Köran, silahla tehdit edilerek kaçırıldı.

Boş bir evde götürülen Köran, burada Kalaşnikof tüfeğin dipçikleriyle öldüresiye dövülüp, koma halinde hastane yoluna atıldı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı, 7 kişi ise aranıyor. Tedavisi süren Köran'ın arazi anlaşmazlığı yüzünden köylüleriyle davalık olduğu, olayın bu nedenle yapıldığı üzerinde duruluyor.

Olay dün akşam saatlerinde Siverek'e bağlı Turna Köyü, Aşağıbenek Mezrası'nda meydana geldi. İddiaya göre, Almanya'da yaşayan diş hekimi İbrahim Köran, tatil için geldiği köyündeki tarlasını traktörle sürerken, 3 otomobille gelen ve ellerinde uzun namlulu tüfek bulunan 10 kişi tarafından kaçırıldı. Arazi meselesi yüzünden ihtilafı bulunan kişilerle davalık olduğu öğrenilen İbrahim Köran, boş bir eve götürüldü. Köran burada önce tekme- tokat, ardından da Kalaşnikof marka tüfeğin dipçikleriyle dövüldü.

Tarlada Köran'ın kaçırıldığı gören köylüler de jandarmaya ihbarda bulundu. Tarlay gelen jandarma ekipleri çeşitli yerlere baskın yaptı. Jandarmanın baskınlar yaptığını duyan saldırganlar, kaçırıp dayaktan komaya soktukları Köran'ı otomobille Siverek Devlet Hastanesi'ne yakın bir parka atıp kaçtı. Yoldan geçenler tarafından fark edilen Köran, hemen hastaneye kaldırıldı. Acil serviste görevli doktorların yaptığı ilk müdahallenin ardından, bacağı kırılan, başı ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ağır darbelerle hayati tehlikesi bulunan Köran, ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

VALİ ZİYARET ETTİ

Olayı duyan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur, hastaneye gelerek doktorlardan bilgi aldı. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Okutan, hastanın durumunun iyiye gittiğini belirterek, ?Bugün cehaletin vermiş olduğu bir olay yaşadık. Arazi anlaşması ile kaynaklanan bir kavga ve bunun neticesinde bir hekimimiz darp edildi. Olaya karışanlardan 3'ü şu an gözaltında. Savcılık olaya el koydu. Jandarma olayla yakından ilgileniyor. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum? dedi.

Öte yandan olaya karışan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere Siverek Jandarma Karakolu'na götürüldü. 7 kişi aranırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber