Muvazzaflara polis değil asker gidecek

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 24 Temmuz 2010 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz soruşturması kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen muvazzaf askerler için merkez komutanlıklarına müzekkere yazılacak.

Müzekkerede askerlerin mesai saatleri içerisinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hazır edilmeleri istencek. Mahkeme huzuruna çıkaralacak askerler, tutuklama kararı yüzlerine okunduktan sonra Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilecek. Emekli askerler için ise, askerlerin bulunduğu illerdeki kolluk kuvvetlerine müzekkere yazılarak yakalama kararı bildirilecek ve hakkında yakalama kararı bulunan emekli askerlerin gözaltına alınarak mesai saatleri içerisinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hazır edilmeleri istenecek. Tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra ise Silivri Cezaevi'ne gönderilecek.

İtiraz için yedi gün süre var

10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tensip tutanağında haklarında yakalama kararı çıkarılan 102 şüphelinin avukatları itiraz etmeye hazırlanıyor. Yedi günlük itiraz süresi bulunan avukatlar pazartesi gününden itibaren itiraz dilekçelerini bir üst mahkeme olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verecek. Soruşturma sürecince nöbetçi mahkemelere yapılan itirazlar, soruşturma aşamasından kovuşturma aşamasına geçtiği için sadece 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılabilecek. Öte yandan, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları itiraz dilekçelerini pazartesi günü sabah saatlerinde 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verecek. Doğan'ın ise aynı gün öğleden sonra teslim olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber