Bakan Atalay, İnegöl'ü karıştıranları açıkladı - Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay İnegöl'de. Atalay, geçtiğimiz günlerde İnegöl'de meydana gelen olaylarla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Atalay İnegöl'de bir grup amigonun halkı provoke ettiğini açıkladı. İşte Atalay'ın açıklamalarından satır başları:

Esasen olayın ilk olduğu andan itibaren yakından takip ettik. Bütün bilgiler ışığında şunları açıkça söylemek istiyorum.

Aslında bir olay özü itibariyle Türkiye'nin her tarafında olabilecek türden bir asayiş olayıdır. Daha önce yapılan bir alışveriş ve özellikle bir halk otobüsü yapan vatandaş ile Orhaniye mahallesi sakinleri arasında yol verme meselesi yüzünden


OLAYIN SİYASİ YÖNÜ YOK

Olayın bir siyasi yönü yok. Kavgaya karışanlarında alkollü oldukları açıklanmıştı. Çıkan kavgada 4 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Ancak bu olay birileri tarafından farklı mecralara çekilmek istenmiştir. Vatandaşlarımız galeyana getirilerek provoke edilmiştir.

PKK insanlarımızı öldürdü gibi tamamen tahrik edici ifadelerle insanlar polis merkezimizin önüne geldi. Ama oraya gelen vatandaşların, bin civarında vatandaşın bir kısmı seyirci olarak kalmıştır. İçlerinden bir grup polis merkezimize ve araçlarımıza saldırmışlardır. Hatta polis araçlarını alkolle yakmaya çalışmışlardır. Polis merkezimize bira şişeleri fırlatmışlardır. Olayın olduğu akşam düzenlenen konser nedeniyle, oradaki kalabalığa verilen yanlış bilgiler işin kitleselleşmesini sağlamıştır.

53 KİŞİ GÖZALTINDA

Yapılan görüntülü tespitlerle şu an 53 kişi gözaltına alınmıştır. Bizim de tespitlerimiz var. Hem güvenlikle ilgili, genel manada nerelerde eksiklikler olmuş onları da değerlendirdik.

OLAY NEYDİ

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde minibüs şoförü ile kahvede oturan gençler arasındaki alacak- verecek kavgasıyla başlayan, karakol, belediye binası, banka şubelerinin taşlanmasına, araçların yakılmasına kadar varan olaylar, sabah saatlerine kadar sürmüş, 21'i polis 30 kişi yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber