Stajyer hemşireler iğneleri karıştırınca bebekler komaya girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kütahya'da stajyer hemşirelerin akıl almaz hatası, yeni doğan iki bebeği komalık etti.

Tavşanlı ilçesinde bulunan Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde yeni doğum yapan 2 kadın için hazırlanan iğnelerin, stajyer hemşirelerce bebeklerine vurulduğu iddia edildi.

Hayati tehlikeleri bulunduğu için Eskişehir'e sevk edilen bebeklerin Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

Yapılan araştırmada, yeni doğum yapan Ü.Y. ve H.Y.'nin Kadın Doğum Servisi'nde tedavi gördüğü ve bu kadınlara doktor tarafından verilen, üzerlerinde isimleri yazılı enjektörlerin görevli hemşireler N.G. ve A.B. tarafından hazırlandığı belirlendi. Ü.Y. ve H.Y.'nin o sırada çocuk servisinde bulunmaları nedeniyle içinde ilaç olan enjektörlerin onlara uygulanması için kat temizlik görevlisi A.Ö. aracılığıyla Çocuk Servisi'ne gönderildiği, A.Ö.'nün bu enjektörleri hemşire odasında bulunan masaya bıraktığı tespit edildi. Çocuk Servisi'nden sorumlu hemşire S.B.'nin, diğer servis hemşireleri H.D. ve A.T.'den, 'stajyer hemşire olarak görev yapan öğrencilere refakat edip anneler Ü.Y. ve H.Y.'ye uygulanmasını istediği, hastanede yoğunluk bulunduğundan stajyer hemşirelerin iğneleri bebeklere uyguladığı' saptandı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla içindeki ilaçlar bebeklere uygulanan 2 boş enjektörün muhafazaya alındığı öğrenildi. Bu arada, konuyla ilgili Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimliği hakkında Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'nce idari soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber