Müfettişler, eski emniyet müdürünün ihracını istedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya Emniyeti'ndeki 'Köstebek skandalını' araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişleri, çeteye bilgi sızdırmakla suçlanan dönemin

Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın meslekten ihracını istedi

İÇİŞLERİ Bakanlığı müfettişleri, çeteye bilgi sızdırmakla suçlanan eski Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın ihracını istedi. Sakarya Emniyet'nin AKP Milletvekili Recep Yıldırım ve Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın akrabalarına yönelik geçen yıl başlattığı çete operasyonu, köstebek skandalına sahne olmuştu. Teknik takipte iki şüphelinin konuşmasından, çetenin operasyondan haberdar olduğu anlaşılmıştı. Gözaltına alınan 21 kişiden aralarında Ali Yıldırım ve Hüseyin Yazıcı'nın da olduğu 6 kişi tutuklanmıştı. Çeteye bilgi sızdırmakla suçlanan Yaşar Yazıcı ifadesinde, bilgiyi Ünsal'dan aldıklarını öne sürmüştü. Tutuklanan Ünsal, 6 ay sonra serbest kalmış ve merkez emniyet müdürü olarak mesleğe dönmüştü. Ünsal hakkında müfettişlerin incelemesi tamamlandı. Raporda köstebek skandalından Ünsal sorumlu tutuldu ve meslekten ihracı istendi.

GÖZLER KURULDA

Raporun, Bakan Beşir Atalay tarafından onaylanarak gereği için Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği öğrenildi. İdari cezayı, Yüksek Disiplin Kurulu verecek.

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber