Ordu'da bir askeri şehit eden teröristlerden biri vurulmuş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2010 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Akkuş ilçesinde bir askeri şehit eden teröristlerden birinin olay yerinden yaralı olarak kaçtığı belirlendi.

Ordu'nun Akkuş ilçesinde Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin'in şehit olduğu jandarma trafik aracına yapılan saldırının ayrıntıları netleşmeye başladı. Jandarma trafik ekibi şehir içinden geçen bir araçtan şüphelendi. Takibi sürdüren ekip aynı aracı Salman Beldesi yol ayrımında şüpheli hareketleri üzerine araca yaklaşıp içindekilere yaptıklarını sordu. Mantar topladıkları cevabını veren zanlıların cevabından tatmin olan güvenlik görevlileri kimlik taramasına gerek duymadı. Ormanlık yolda biraz daha ileriye gittikten sonra geri dönen ekibe, aynı araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Aracın arkasında bulunan Hacı Emin Pişkin şehit oldu. Diğer iki asker karşılık vermeye çalıştı. Bu sırada bir saldırgan yaralandı.

Olayın ardandan saldırganlar kaçtı. Saldırının meydana geldiği olay yerinde yapılan incelemede teröristler tarafından atılmış 83 boş, 2 dolu kaleşnikof mermisi bulundu. Askerlere ait de 15 boş tabanca kovanı elde edildi. Olay yerinde yaralanan teröriste ait olduğu sanılan kan DNA testi için alındı. Boş kovanların ise balistik incelemesi yapılacak.

Olayın terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği üzerinde durulurken bölgeye yönelik bazı istihbarat duyumlarının alındığı ifade edildi. Öte yandan hem olayın oluş şekli hem de oluş saati açısından saldırı planlı olmadığı üzerinde duruluyor.

İlk incelemelere göre bölgede başka bir saldırı planlayan teröristler fark edildikleri düşüncesiyle saldırıyı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

Öte yandan örgütün genelde eylemlerini akşam saatlerine yakın yaptığı gece karanlığından yaralanmak için bunu tercih ettiği Akkuş'ta ise eylem saatinin öğleye yakın olmasının teröristlerin tercih etmeyeceği bir durum olduğu belirtildi.

bu arada Çayıralan Beldesi'nde belde sakinleri tarafından yakalanan olayla ilgili iki şüphelinin sorgusu sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber