Uzaktan Öğretim Tezsiz e-Yüksek Lisans Programı öğrencilerini bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi (EÜ), işdamları ve üst düzey yöneticileri hedef alarak hazırladığı uzaktan öğretim tezsiz e-Yüksek Lisans Programı için öğrencilerini bekliyor.

Yüksek lisans programı ile ilgili bir açıklama yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, 21. yüzyılın bilgi toplumu olduğunu belirterek, yaşam boyu öğrenimi hedefleyenler için uzaktan eğitim yüksek lisans programının çok ideal olduğunu belirtti. Yılmaz, "Program içerik olarak son derece donanımlı olacak. Bitirenler yüksek lisans diploması alacak." dedi.

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından yürütülecek olan Uzaktan Öğretim İşletme Tezsiz e-Yüksek Lisans Programı 2010-2011 eğitim öğretim yılında başlayacak. Teknik altyapısı EÜ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi (BİTAM) tarafından sağlanan uzaktan öğretim programını bitirenler yüksek lisans diplomasına sahibi olacak.

Programda derslerin öğretim üyeleriyle birebir canlı yayın şeklinde olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, öğrencilerin çoğunlukla iş adamları ve üst düzey yöneticilerden oluşacağını söyledi. Ege Üniversitesi olarak uzaktan öğretim projesini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Yüzyılımız bilgi toplumu ve bilgi herkese lazım. Yaşam boyu öğrenimi hedefleyenler için uzaktan eğitim yüksek lisans programı çok ideal. Program içerik olarak son derece donanımlı olacak. Bitirenler yüksek lisans diploması alacaklar. Yenilikçi ve çağdaş bir eğitim modeli hedefi tutturacak olan bu projede teknik destek çok önemli. Projeye bu desteği BİTAM veriyor." diye konuştu.

Uzaktan Öğretim İşletme Tezsiz e-Yüksek Lisans Programı'nda okutulacak bütün derslerin iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını söyleyen EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Soyuer, "Bu program üç yarıyıldan oluşmakta ve program sonunda öğrenci Yüksek Lisans Diploması almaya hak kazanmakta. 10 ders okutulacak ve bir bitirme projesi olacak. 3. Dönemde katılımcılar uzmanlaşmak istedikleri alanda dersler seçebilecekler. Program derse katılım, sınav notları ve ödev projeleri olmak üzere üç ayaktan oluşuyor. Temelde özel sektör ve kamu sektöründe çalışan üst düzey yöneticileri ve üst düzey yönetici adaylarını hazırlamaya yönelik bir program. Ancak Ege bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerde çalışanlar, yeni mezunlar, tüm Türkiye ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar başvurabilir. Başvurular 12-13 Ağustos 2010 tarihlerinde yapılabilecek. Programa 75 kişi alınacak." şeklinde konuştu.

EÜ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fazıl Apaydın ise BİTAM olarak teknik altyapının tamamen sağlandığını ve uzaktan öğretim projesine 24 saat hizmet verecek donanıma sahip olduklarını ifade etti.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi almak için http://iibf.ege.edu.tr/isletme/elearning.php ve http://sosbilen.ege.edu.tr internet adresinden ve 0.232.373.26.90-0.232.373.41.94 numaralı telefonlardan alınabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber