Kayıp nüfus cüzdanlarınıza DiKKAT edin!!!

Haber Giriş : 05 Mart 2005 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde, 2001 yılında nüfus cüzdanlarını çaldıran 4 kişi, cüzdanlarının büyük bir şebekenin elinde olduğunu iddia ederek, bu şebekenin kendi isimleriyle dolandırıcılık yapmaları sonucu 4 yıldan bu yana çeşitli suçlardan ağır ceza mahkemelerinde yargılandıklarını ve her birinin çeşitli sürelerde cezaevlerinde yattıklarını söyledi. Mağdur vatandaşlardan Sertif Demir, Saruhanlı İlçesi'nde bir yemek fabrikasında çalıştıkları sırada soyunma odalarından kendisiyle birlikte 3 arkadaşının nüfus cüzdanlarının çalındığını belirterek, "Bu olayda sadece kimliklerimizin çalınması bizi şaşırtmıştı. Arkadaşlarımla birlikte polise gittik ve kimliklerimizin çalındığını bildirdik. Birkaç ay sonra bir banka yetkilisi bana telefonla ulaşarak kendi adımla bankalarında bir hesaplarının bulunduğunu ve yüklü miktarda para transferlerinin yapıldığını söyledi. Ben de herhangi bir hesap açmadığımı belirttim. Daha sonra benim ve diğer arkadaşlarım Faruk Yılmaz, Engin Aydın ile Fevzi Aydemir hakkında yakalama emri çıkarılmış.

Manisa ve İzmir ağır ceza mahkemelerine çıktık. Birçok dolandırıcılık suçundan arandığımızı öğrendik. Kimliklerimizin çalınmış olması, bu konuda polise daha önceden bilgi verilmesine rağmen hakkımızda tutuklama kararı çıktı. Ben 11 gün, arkadaşım Faruk Yılmaz 2 gün, Engin Aydın ise 45 gün cezaevine yattı" diye konuştu.

Nüfus cüzdanlarının büyük bir şebekenin elinde olduğunu ileri süren Demir, "Çeşitli gazetelerde kendi adımızla ilan verildiğini görüyoruz. Cep telefonu satışı, yurt dışına işti götürme şeklindeki ilanlarla halk dolandırılıyor. Suçlusu ise biz oluyoruz. Bugüne kadar başvurduğumuz bütün kapılar yüzümüze kapandı. 4 yıldan bu yana sürekli gözetim altındayız, huzursuzuz. Avukatlara milyarlarca para verdik ama hakkımızı arayamadık" dedi.

Şebekenin kendi adıyla işlediği her suçtan dolayı ifade vermek zorunda kaldığını belirten Sertif Demir, "Artık yaşadığımız ilçede insanlarımız bizi dolandırıcı olarak tanımaya başladı. Ama biz suçsuzuz. Bu şebekenin bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

Vatandaşlarımızın da benim adıma, arkadaşlarım Faruk Yılmaz, Engin Aydın ile Fevzi Aydemir adlarına gazeteye verilen ilanlara kanmamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. Diğer mağdur vatandaş Faruk Yılmaz da, hakkında 5 ayrı suçtan dolayı hala dava olduğunu ve ifade vermesi gerektiğini belirterek, "Basit gibi görünen nüfus cüzdanı kayıp olayının başımıza bu kadar dertler açacağı hiç aklımıza gelmezdi. Suçsuz yere mahkemelerde sürünüyoruz. Bazen uykularım kaçıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Devlet büyüklerimizden bize sahip çıkmalarını ve bu şebekenin yakalanmasını istiyoruz" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber