5 kez aynı şikayetten hastaneye giden genç hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de yüksek ateş şikayetiyle 5 kez arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan ve her seferinde iğne yapılıp gönderilen inşaat işçisi 26 yaşındaki Özgür Sivaz, son getirilişinde yaşamını yitirdi. Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, hastalık teşhisi konusunda açıklama yapamayacağını, ancak olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Trabzonlu Özgür Sivaz, TOKİ inşaatında çalışmak için arkadaşlarının da çağrısı üzerine İzmir'e geldi. Geçtiğimiz 30 Temmuz tarihinde yüksek ateş sonrası fenalaşan Özgür Sivaz, arkadaşları tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Hastanedeki kontrollerin ardından Sivaz, iğne yapılıp sık sık ılık suyla duş alması önerilerek taburcu edildi. Ancak Özgür Sivaz'ın rahatsızlığı aynı şekilde devam etti. Cumartesi ve pazar günü de acil servise kaldırılan ama yine iğne yapılarak gönderilen Özgür Sivaz, pazartesi günü gündüz saatlerinde poliklinik kontrolünün ardından kaldığı işyerine gitti. Aynı gün gece yarısı tekrar hastaneye getirilen Sivaz'a bu kez tahlil yapıldı, ancak genç sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Saim Gubari, hastaya ne teşhis konulduğunu ve hangi tedavileri uyguladıklarını söyleyemeyeceğini, ancak hastane bünyesinde bir ihmal olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlattıklarını söyledi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne, yüksek ateş nedeniyle başvuran ve yapılan çeşitli tetkikler sonucu menenjit olduğu düşünülerek servise yatırılan hastanın, daha önceki başvuruları, teşhis ve yapılan tüm tedavileri hakkında müdürlükçe de ayrıntılı ve kapsamlı bir inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber