Erdoğan: CHP'nin bu ülkeye diktiği tek bir ağaç yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Eskişehir'de referandum mitinginde konuşuyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- CHP'nin bu ülkeye diktiği tek bir ağaç yok,

- Bunlar yemek kitabı ile anayasa kitabını karıştırıyor,

-Dersim'i, Tunceli'yi uçaklar bombalarken CHP nerdeydi?

- 40 yıl sonra Adnan Menderes'i nihayet hatırlayan CHP genel Başkanı, 27 Mayıs'ta darbecilere söyledikleri ?emrinizdeyim? hitabını hatırlayabilecek mi? 27 Mayıs darbesinin aleyhinde olanlar için hapis cezasını öngören kanun teklifinin altında İnönü'nün imzası var.

- ''Darbeler hep CHP'nin iktidar olmaması için yapıldı'' diyor. Peki 27 Mayıs'tan sonra CHP nöbetçi hükümet değil miydi? Peki ''27 Nisan bildirisinin her satırının altına imza atarım'' diyen CHP değil miydi? Çetelere sahip çıkan bunlar değil mi? Silivri'deki süreci takip eden, Ergenekon'un avukatlığını yapan bunlar değil mi?

- Karikatür dergilerinden medet uman muhalefet karikatür muhalefettir,

- Muhalefetin kafası karışık. Aslında 'evet' diyecekler ama itiraf edemiyorlar. Gittiği her yerde hükümete çamur atmakla meşgul. Eskişehir'e gelip de Nasrettin Hoca'yı anmamak olmaz. Hoca bir okka ciğer almış hanımına emanet etmiş. Hanım pişirip komşularla yemiş, Hoca gelip sorunca da suçu kediye atmış. Hoca kediyi tartmış. Hoca sormuş: Hanım kedi buysa ciğer nerede ciğer buysa kedi nerede.

- Eğer yolsuzluk varsa bu hızlı tren ne, 4 bin 35 konut ne, 149 bin derslik ne, 12 bin kilometre double yol ne...

- Göreve geldiğimizde iktidarda MHP-DSP-ANAP vardı. İflasa gidiyorlardı. Gittiler IMF'in kapısına kapandılar. 30 milyar dolar borç aldılar. 23.5 milyar dolarla bize devrettiler. IMF'e biz borçlarını ödedik. Şu anda 7 milyar dolar borcumuz var. Nereden nereye. Göreve geldiğimizde Merkez Bankası'nın kasasında 26.5 milyar dolar vardı. Şimdi 75 milyar dolar var. Yolsuzluk buysa 75 milyar dolara nasıl çıktı. İşte 12 Eylül'de evet oylarınızla bunları sandığa gömeceksiniz.

- Biz geldiğimizde 100 liranın 74 lirası borçlu şimdi 45 lirası. Bu Avrupa'da almış başını gidiyor ama bizde farklı. Devlet 100 liraya 63 lira faiz ödüyordu şimdi 7-8 lira. Nereden nereye geldik. Kedi nerede ciğer nerede. Enflasyon geldiğimizde yüzde 30'du şimdi 7.6. İşte bunları anlatacaksınız. Kapı kapı anlacacağız ki 12 Eylül'de Türkiye yeniden doğsun.

"MEHMETÇİK KENDİ ÜRETTİĞİ SİLAHI TAŞIYACAK"

- İlk defa Türkiye kendi milli piyade tüfeğini tasarladı. Artık Mehmetçik kendi ürettiği silahı taşıyacak. Ülkemiz ilk defa tank üretimine başladı. Tamamen kendi imalatımız olan ANKA adını verdiğimiz insansız hava aracının prototip üretimine başladık. İlk milli gemimizi denize indirdik. İlk milli helikopterimizin üretimine başladık. Bunların da test uçuşlarını bu yıl yapıyoruz. İstibarat uydumuzun çalışmaları devam ediyor. 2012'de uzaya fırlatıyoruz. Bunlar geçmişte neden yoktu. Çünkü yolsuzluk vardı, ufku hayali olmayan hükümetlerin elinde Türkiye enerji kaybetti.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MİLLET PROJESİDİR"

- Bu anayasa değişikliği bir Ak Parti projesi değil bir millet projesidir. Kim hangi partiye oy vermiş olursa olsun 12 Eylül'de partilere değil kendimize geleceğimize oy vereceğiz. Bu halk oylamasında hükümete ya da muhalefete oy vermeyeceksiniz. Demokrasi standartlarının yükselmesine oy vereceksiniz.

- Birileri çıkıyor tümden değiştirin diyor. Bu değişiklikler yetersiz diyor. 12 Eylül bir eşiktir. Bununla kapıyı açıyoruz. Kapıyı açtığımız andan itibaren o yeterli olan anayasanın değişmesine sıra geliyor.

- 13 Eylül sabahından itibaren Türkiye'nin büyümesi kalkınması ivme kazanacak. Belki ideali hazırlamıyoruz ama ideal olanın önündeki engelleri kaldırıyoruz.

"ÜSTÜNLERİN HUKUKUNDAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE GEÇİYORUZ"

- Adalet mülkün temelidir diyoruz. Ancak adalet sisteminde ülkemizde ciddi sorunlar yaşandığını siz de biliyorsunuz. Bu konuda fiziki sorunları çözdük sıra sitemdeki sorunlara geldi. Biz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurumu'nun tarafsızlığını güçlendiriyoruz. Anadolunun değişik yerlerindeki hakim ve savcılar HSYK'da temsil edilmiyor. Bu değişikliklerle herkes temsil edecek. Anayasa Mahkemesi bağımsız bir yapıya kavuşuyor. Artık Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber