Bakanlar Kurulunu, dolu kadroyla uğraştırmamak mümkünmüş!

Yıllardır gündeme gelen bir personel formalitesi bulunmaktadır. Bir memurun 6. dereceden 5. dereceye çıkabilmesi için Bakanlar Kurulunun karar alması gerekmektedir. Bu işlemin hayata geçirilmesi içinde bir çok kamu kurumu arasında binlerce yazışma olmaktadır. Ancak sorun, yıllardır çözülememektedir. 7 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan özelleştirme kararnamesi sorunun çözümü için bir örneklik oluşturmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2010 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile bir çok kamu kurumunun kadro değişikliklerinin Resmi Gazetede yayımlandığını görürüz. Bu değişikliklerden bir tanesi de dolu kadro değişikliğidir. Dolu kadro değişikliği "Kadro İhdası, Serbest Bırakma ve Kadro Değişikliği İle Kadroların Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin" 14 üncü maddesine göre Kurum ve Kuruluşlara verilmiş bulunan serbest kadrolardan dolu olanlar hiyerarşik yapıyı bozmamak kaydıyla bu Yönetmeliğin usule ait hükümlerine uygun olarak Bakanlar Kurulu Kararı ile değişik derecelerden aynı sınıf ve unvanlı kadrolarla değiştirilebilmektedir.

Bu durumun anlamlı bir düzenleme olduğunu işten anlayan hiçbir kimse kendine izah edemez. O zaman nasıl bir düzenleme ile bu anlamsız işlerden kurtulabiliriz?

7 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve kamu kurumlarına özelleştirmeden personel nakli için tahsis edilen kontenjanlar sorunu çözmek için güzel bir örnektir. Eğer 7 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazetede yer alan ve Adalet Bakanlığının aşağıya çıkarılan kararnamesi esas alınırsa, bu halde kurumlar anlamsız bir yükten kurtulacaktır. Örneğin, Şef Kadroları için ihdas edilecek kadro Şef 3-12, VHKİ kadroları için VHKİ 3-12, Memur Kadroları için 5-12 şeklinde kadro ihdas edilirse bu anlamsız iş sona erecektir.

Özelleştirme nedeniyle kamu kurumlarına tahsis edilen kadro kararnamesinin diğer dolu kadro kararnamelerine de örnek olmasını umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber